Foto: Photo by Daniel Torobekov from Pexels

Potrebujete si zdvihnúť náladu?

Veľakrát premýšľame nad tým, čo by sme mohli spraviť, aby sme sa cítili lepšie – a niekedy je to pritom také jednoduché. Vyčleňte si každý deň aspoň zopár minút na niektorú z týchto aktivít – niektoré vám naozaj nezaberú viac ako 5 minút, no rozdiel, ktorý pocítite, bude obrovský. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Spísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Vyskúšajte rôzny dychové cvičenia. Na internete ich nájdete množstvo, a dostupné sú napríklad aj na Youtube. Dokážu zázraky. 

#2 Ak to potrebujete, poplačte si. Niekedy vám väčšiu úľavu nedá jednoducho nič. 

#3 Hýbte sa. Keď sa na viac necítite, pomôže aj 10 minút denne. Čím viac tomu však dáte, tým väčšiu záplavu endorfínov zažijete. 

#4 Doprajte si prechádzku na čerstvom vzduchu. Ak ju spojíte ešte aj s jarným slnkom, budete sa cítiť úžasne. 

#5 Doprajte si dostatok spánku. Bez neho to jednoducho nejde. Ak vám to okolnosti dovoľujú a máte spánkový deficit, pokojne si doprajte aj celý deň, ktorý doslova prespíte. 

#6 Spravte si filmový večer. Spravte si pukance alebo nejakú zdravú pochúťku a spravte si filmový maratón snímok, ktoré milujete. 

#7 Prečítajte si dobrú knihu. Hoci by to malo byť len 5 strán každý deň. 

Photo by Jonathan Borba from Pexels

#8 Počúvajte hudbu, ktorú milujete. Je neuveriteľné, ako rýchlo nás dokáže dobiť energiou. 

#9 Majte doma rastliny. Ak si v tom neveríte, na začiatok úplne postačí hoci aj jedna. 

#10 Pozerajte motivačné videá. Na Youtube ich nájdete množstvo a niektoré naozaj stoja zato. Dokážu vám zmeniť nielen náladu, ale aj celý deň či hoci aj život. 

#11 Každé ráno si napíšte minimálne 5 vecí, za ktoré cítite vďaku. To isté spravte aj večer a povedzte si, za čo všetko ste v daný deň, ktorý ste práve prežili, vďačný. 

#12 Navarte si svoje obľúbené jedlo. Upokojiť vás môže nielen samotné varenie, ale aj vychutnanie si vášho obľúbeného jedla. 

#13 Dajte si pauzu od sociálnych sietí. Sú doslova premorené negativitou a zlými správami. Dajte si od nich pauzu, verte, že vám absolútne nič neujde. 

#14 Spravte si šálku čaju alebo kávy. Je dokázané, že obe dokážu zlepšiť náladu už v priebehu niekoľkých minút. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov