Foto: pixabay.com

Máte vo svojom okolí niekoho takého?

Žiaľ, nie každý to s nami v našom živote myslí úprimne. Niektorým ľuďom slúžime len ako prostriedok na dosahovanie ich vlastných cieľov a manipulujú s nami bez toho, aby sme si to uvedomovali. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké taktiky pri tom používajú? To už popísal portál The Minds Journal.

#1 Zvádzanie

Ak ide o osobu opačného pohlavia, vo väčšine prípadov siahne práve po tejto taktike. Zvádzaním sa vás posnaží dostať presne tam, kam chce. 

#2 Zavádzanie

Ak vami niekto manipuluje, je vám schopný povedať naozaj čokoľvek, len aby ste pristúpili na jeho hru. Väčšinou to však neodhalíte, nakoľko mu to ide naozaj skvele. 

#3 Popieranie povedaného

Ak tohto človeka prichytíte pri lži, alebo keď vám niečo nebude sedieť, dookola bude popierať, že niečo také vôbec povedal. A bude to robiť veľmi presvedčivo. 

#4 Bude sa s vami zahrávať

Raz vás zahrnie všetkou pozornosťou, inokedy vás zas bude ignorovať. Bude tak robiť len preto, aby si udržal váš záujem a vašu pozornosť. 

Photo by Isaiah Rustad on Unsplas

#5 Odvracanie pozornosti

Keď sa budete chcieť baviť o niečom dôležitom alebo o nejakom probléme, nikdy sa vám to nepodarí. Manipulatívni ľudia sú totiž majstrami v odvracaní pozornosti. 

#6 Obviňovanie

Nech spraví manipulátor čokoľvek, vinu bude chcieť stále zvaliť na vás. Jedného dňa si potom uvedomíte, že sa mu ospravedlňujete za veci, ktoré vlastne spravil on vám. 

#7 Zosmiešňovanie

Keď sa bude manipulátor cítiť ohrozený, bude sa vás snažiť ponížiť alebo zosmiešniť, aby vaše sebavedomie pokleslo, a aby nad vami opät získal plnú kontrolu. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov