Foto: Photo by Vinicius Wiesehofer from Pexels

Zažiariť s nimi môžete aj vy.

Matka Tereza, Martin Luther King, Mahátma Gándhí, Albert Einstein, princezná Diana či mnohí ďalší. Všetci boli samozrejme osobití a úplne iní, no niektoré vlastnosti mali predsa len spoločné. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál The Minds Journal a príklad si z nich tak môžete vziať i vy. Nikdy predsa nie je neskoro na to, aby ste dobyli svet…

#1 Nenechajú sa ovplyvniť inými ľuďmi

Tí najvplyvnejší ľudia si svoj názor vytvoria vždy sami – a to nie na základe domnienok či “odporučení” druhých, ale na základe faktov, ktoré si oni sami zozbierajú a hlavne overia. 

#2 Nikdy sa neuspokoja

Sú hrdí na to, čo už dosiahli, no za každým novým úspechom si stanovia ďalšiu métu, ktorú chcú dosiahnuť. Nikdy sa neuspokoja s tým, kde sú teraz – neustále chcú byť ešte lepší a robia preto všetko. 

#3 Sú veľmi inšpiratívni

Ľudia v ich okolí o nich hovoria ako o veľmi inšpiratívnych ľuďoch, ktorí sú pre mnohých vzormi. Svojimi podnetnými myšlienkami, názormi a skúsenosťami dokážu rozprúdiť každú konverzáciu. 

#4 Uvítajú, keď s nimi niekto nesúhlasí

Áno, čítate dobre. Keď s nimi niekto nesúhlasí, nereagujú podráždene či nahnevane, práve naopak – s pokorou si priznajú, že ani oni nevedia všetko a s dotyčnou osobou si radi konštruktívne podiskutujú. 

Photo by Samantha Garrote from Pexels

#5 Vždy sú proaktívni

Nečakajú, že pečené holuby im budú padať z neba rovno do úst. Veľmi dobre vedia, že o každý jeden úspech sa treba zaslúžiť, nakoľko tvrdá práca je vždy tou najväčšou časťou každého víťazstva. 

#6 Na reakcie si nechávajú čas

Keď ich niečo nahnevá alebo zarmúti, vždy si na reakciu nechajú dostatočný čas. Nechcú totiž reagovať prehnane alebo veľmi emotívne – nestojí im to za to, aby si zničili nejaký pre nich dôležitý vzťah. 

#7 Veria v silu svojich snov

Veria, že svet môže zmeniť aj jediný človek – stačí, aby mal sny, aby im veril a aby robil všetko pre to, aby sa jedného dňa stali skutočnosťou. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov