Foto: pixabay.com

Prečo ich nevyskúšať?

Určite aj vy máte vo svojom okolí niekoho takého, kto neustále vyhľadáva nejaké slovné prestrelky a doslova sa v nich vyžíva. Myslíte si, že s takýmto človekom si neporadíte? Omyl – väčšinou totiž ide o ľudí, ktorí majú v skutočnosti veľmi nízke sebavedomie, preto ich len stačí trocha zneistiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

A ako na to? O svoje triky sa ľudia podelili na Ask Reddit.

#1 Je to zvláštne, ale väčšina ľudí (predovšetkým ženy) je veľmi citlivá na svoje obočie. Ak preto chcete niekoho znervózniť, intenzívne si premeriavajte práve jeho obočie. Ak chcete byť veľmi krutí, pokojne pritom zvraštite čelo. 

#2 Ak vycítite, že niekto netúži po ničom inom, len po tom, aby vás vyprovokoval, jednoducho ostaňte maximálne pokojní. Dotyčnú osobu totiž nič neznepokojí viac. 

#3 Veľa spraví aj reč tela. Ak niekoho chcete presvedčiť o vašej pravde, no viete, že jej nie je príliš naklonený, pri rozhovore s touto osobou jemne prikyvujte hlavou. Podvedome jej tým dávate najavo, že by s vami mala súhlasiť.

#4 Povedzte osobe, s ktorou máte konflikt, nejaký úprimný kompliment. Ak ide o slušného človeka, zvyčajne ho tým upokojíte a stane sa “poddajnejším”. 

unsplash.com

#5 Ak ste si na 100 % istí, že máte pravdu, no niekto to nedokáže pochopiť, povedzte: “Viem, že si dosť inteligentný/á na to, aby si vedel/a, že hovorím pravdu.” Ťažko povedať, prečo to funguje tak spoľahlivo, no daná osoba sa s vami hádať pravdepodobne prestane. Keby vám totiž naďalej oponovala, potvrdila by, že nie je dosť inteligentná. 

#6 Ticho. Tak jednoduché, no tak účinné. Ak viete, že niekto povedal alebo spravil niečo hlúpe, jednoducho nehovorte nič. Najlepšie to funguje pri telefonátoch. Dotyčný sa väčšinou sám veľmi rýchlo prizná k tomu, čo sa stalo, prípadne sa vám začne ospravedlňovať. 

#7 Keď na vás niekto “zíza” a vás to znervózňuje, neprestávajte s ním udržiavať intenzívny očný kontakt. Je takmer isté, že dlho to nevydrží. 

thoughtcatalog, reddit
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov