Foto: Photo by Tyler Lastovich from Pexels

Máte niekedy pocit, že premýšľate až príliš?

Tieto veci pochopia len ľudia, ktorí majú problém s tým, že premýšľajú až príliš. Patríte medzi nich aj vy, ak si v hlave neustále prehrávate rôzne scenáre – toho, čo sa stalo, čo sa mohlo stať, čo sa možno stane, čo by ste chceli, aby sa stalo… Je to jednoducho bludný kruh a týchto myšlienok sa nedokážete zbaviť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ste sa v tomto popise našli aj vy, nasledovných 7 problémov, ktoré popísal portál Thought Catalog, vám bude dôverne známych. 

#1 Zahanbujúce momenty sa držia vo vašej pamäti najdlhšie

Ten trápny moment, ktorý sa vám stal pred 10 rokmi, si pamätáte dodnes, a stále vám zviera hrdlo, keď si naňho spomeniete.

#2 Ľuďom nikdy nepoviete, nad čím premýšľate

Keď vaši najbližší vidia, že niečo nie je v poriadku, a spýtajú sa vás, nad čím premýšľate, odvetíte len: “Nad ničím”. Viete, prečo to robíte. Keby ste im povedali pravdu, opäť by vás napomenuli, že znovu premýšľate nad hlúposťami. 

#3 Žijete vo svete “keby”

“Keby” je jedným z vašich najčastejších slov a váš vnútorný svet je plný hypotéz aj predpokladov. Predstavujete si desiatky scenárov, aj keď veľmi dobre viete, že väčšina z nich sa nikdy nenaplní. 

Photo by Ariel Paredes from Pexels

#4 Máte problém na každé riešenie

Ktokoľvek sa vám snaží akokoľvek pomôcť, vy máte vždy minimálne jeden dôvod, prečo to nebude fungovať. 

#5 Vždy myslíte na najhoršie

V dobré konce jednoducho neveríte. A keď sa niečo dobre skončí, myslíte si, že to vlastne koniec ešte nie je, a aj tak sa to ešte pokazí. 

#6 Ľudia sa vás často pýtajú, prečo ste tak ticho

Vy však len premýšľate. Keď sa vás to opýtajú, väčšinou si pomyslíte, čo by asi povedali, keby počuli vašu myseľ. Tá totiž tichá nie je ani náhodou. 

#7 Minulosť nedokážete nechať v minulosti 

Všade sa síce neustále opakuje, že minulosť patrí do minulosti, vy sa tým však riadiť nedokážete. Neustále premýšľate nad vecami, ktoré sa stali, a premietate si, že keby ste spravili/povedali niečo iné, všetko mohlo byť úplne inak. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov