Foto: Photo by Craig Adderley from Pexels

Sklamanie v láske (ne)raz zažije každý…

Určite sa to už niekedy stalo aj vám. Zo sklamania sa v láske sa niekedy dostaneme za pár týždňov, inokedy nám na to, naopak, nestačia ani celé roky. Ako však viete, že vaše srdce sa už pomaly, ale isto hojí?

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa portálu thoughtcatalog.com je to podľa týchto 7 znakov.

#1 Šťastné páry vás už neiritujú

Keď ste predtým uvideli šťastný pár, ktorý sa držal za ruky alebo objímajúcu či bozkávajúcu sa dvojicu, zostali ste nesmierne rozhodení. Cítili ste hnev, odpor, sklamanie či znechutenie – to všetko však bol len maskovaný smútok. Dnes vám pohľad na šťastné páry nič nerobí, skôr naopak – šťastie im úprimne želáte. 

#2 Prestali ste sa vyhýbať niektorým miestam

Keď zájdete do reštaurácie, ktorá bola s ex vašou obľúbenou alebo do kaviarne, ktorú ste nikdy neobišli, už to s vami nič nerobí. Spomienky jednoducho začínajú blednúť a viac vás neobmedzujú. 

Photo by Igor Starkov from Pexels

#3 “Nie” hovoríte preto, že chcete a nie kvôli smútku

Boli časy, kedy ste si mysleli, že ten plač vás nikdy neprejde a verili ste tomu, že smútok sa vás bude držať ako kliešť po zbytok vášho života. Nikam ste preto nechodili a spoločnosti ste sa snažili všemožne vyhýbať. Dnes to už však nerobíte. 

#4 Jeho/jej fotky si dokážete prezerať bez toho, aby vás to bolelo

Niekedy to pre vás bolo niečo nepredstaviteľné. Každý pohľad na jeho/jej fotku, v ešte horšom prípade na vašu spoločnú fotku, vám spôsoboval obrovskú bolesť. Dnes si ich však dokážete prezerať bez toho, aby vás z toho bolela duša. 

#5 Akceptujete, že niektoré veci vám jednoducho nie sú súdené

Keby sme mali všetko, čo chceme, život by bol nudný. Nezabúdajte však ani na to, že všetko je tak, ako má byť – keď s niekým nemôžete byť, čas vám ukáže, že osud vám vlastne spravil obrovskú láskavosť. Niektoré veci nám súdené jednoducho nie sú. 

pexels.com

#6 Stali ste sa lepšou verziou seba samého

Po ťažkom rozchode nastane u väčšiny ľudí obdobie, kedy sa snažia dokázať si, že to, že neboli dobrí pre niekoho iného, ich hodnotu neznižuje. Je to však prirodzená súčasť procesu a prijmite ju s otvorenou náručou – spraví z vás ešte lepšieho človeka, než akým ste boli doteraz. 

#7 Začínate flirtovať s ďalšími ľuďmi

A na úplnom konci príde (tá najdôležitejšia) fáza, kedy si uvedomíte, že ste pripravení na ďalší vzťah. Otvoríte sa možnostiam, ktoré na vás čakajú a uvedomíte si, že na minulosť musíte zabudnúť a musíte sa sústrediť na prítomnosť – len tá vám totiž dokáže priniesť šťastie. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov