Foto: Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Je skvelé uvedomiť si ich, väčšinou to však príde už neskoro.

Keby sme týchto 13 právd o láske vedeli skôr, možno by sme si ušetrili nejaké to sklamanie alebo rozchod, ktorý dodnes ľutujeme. Taký je však život. Napriek tomu ide o skvelé lekcie, ktoré vám do života môžu dať veľa. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Zosumarizoval ich portál Thought Catalog. 

#1 Nikdy neberte svoju polovičku ako samozrejmosť. Akonáhle sa to stane, je len otázkou času, kedy sa váš vzťah skončí. 

#2 Každý vzťah je aj o ústupkoch. Niekedy sa pre šťastie svojej polovičky budete musieť vzdať svojej “pravdy” a spraviť ústupok. Inak to vo vzťahu nejde. 

#3 Je lepšie byť sám, ako byť s niekým, kto vám na 100 % nevyhovuje. Po prvé je to neférové aj voči nemu, a po druhé tým uzatvárate cestu aj sebe na stretnutie s niekým, kto bude partnerom vašich snov. 

#4 Zamilujete sa do skutočnej osoby, nie do jej potenciálu. Veľa ľudí sa totiž zamiluje do nejakej idey, ktorú si sami vykonštruujú v hlave. Daná osoba takou však vôbec nemusí byť. 

#5 Okrem osoby, ktorú vidíte každé ráno v zrkadle, neexistuje nikto iný, kto by vám mohol priniesť šťastie. Šťastným človekom sa môžeme spraviť len sami, partner to za nás nespraví. 

#6 Keď vás niekto nemiluje, nemôžete spraviť nič preto, aby ste to zmenili. Bez ohľadu na to, ako veľmi by ste sa snažili, jednoducho to nejde. 

Photo by pawel szvmanski on Unsplash

#7 Musíte rásť spolu. Ste úplne inou osobou, ako ste boli pred 10 rokmi, a úplne inou osobou, ako budete za ďalších 10 rokov. Ak vaša polovička nemá potenciál rásť, zrejme by vám to nefungovalo. 

#8 Pre lásku sa musíte rozhodnúť každý jeden deň. Niekedy budete mať zlú náladu, niekedy nebudete mať svoj deň, inokedy sa na vás zosype celý svet. Láska je vtedy voľba, a musíte sa pre ňu rozhodnúť každý jeden deň. 

#9 Len láska však na budovanie vzťahu nestačí. Musí tam byť aj vzájomný rešpekt, dôvera, ochota robiť kompromisy či podobné predstavy o budúcnosti. 

#10 Hovorte spolu o všetkom. Každý problém zmetený pod koberec časom na svojej sile len naberie, nikdy sa nestratí. 

#11 Nemusíte sa spolu na všetkom zhodnúť, no musíte sa rešpektovať. Mať na niektoré veci rozdielne názory je v poriadku, v poriadku nie je partnera zhadzovať, ak s vami v niečom nesúhlasí. 

#12 Každý vzťah má nejaký zmysel a mal vám niečo dať. Aj ten, ktorý trval hoci len ťýždeň. 

#13 Život nie je romantický film a žiaden vzťah nie je bez konfliktov či nezhôd. Ani ten, ktorý tak vyzerá na sociálnych sieťach. Vždy je však len na samotnej dvojici, či má vôľu tieto nezhody riešiť. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov