Autor fotky: mellamed na Pexels

Chceli by ste mať viac charizmy?

Charizma sa síce nedá nikde kúpiť ani dostať, ale nikde nie je napísané, že sa nedokážete naučiť pôsobiť tak, ako by ste jej mali na rozdávanie. Všetko, čo preto musíte spraviť, je osvojiť si tieto 3 triky. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Podelil sa o ne portál The Minds Journal. Vychádzajú zo štúdie publikovanej v Journal of Personality and Social Psychology, ktorá potvrdila, že charizmatickí ľudia majú presne tieto znaky. 

#1 Druhí sa pri vás musia cítiť komfortne

Charizmatickí ľudia sa vyznačujú tým, že druhí sa pri nich cítia veľmi komfortne. Rozhovory s charizmatickým človekom plynú veľmi príjemne, nie sú silené a nebudú vás ničím rozrušovať. Ľudia s charizmou sú totiž veľmi príjemnými spoločníkmi, komunikujú slušne a s každým si dokážu nájsť spoločnú reč. Vyhýbajú sa tiež sileným vtipom či nemiestnym poznámkam. 

Autor fotky: Vinicius Wiesehofer na Pexels

#2 Často sa usmievajte

Spomínanej štúdii sa podarilo dokázať aj to, že charizmatickí ľudia venujú často druhým úsmev. Samozrejme to neznamená, že sa na každého musíte neprirodzene usmievať, ale sami určite veľmi dobre viete, ako padne čo i len jeden úprimný úsmev dobre a dokáže pohladiť na duši. Okrem toho, keď sa na niekoho usmejete, bude sa cítiť príjemne, čo ide ruka v ruke s predchádzajúcim bodom. 

#3 Buďte nekonfliktní

Je zrejmé, že nie každý vám ako človek sadne, a naopak, nie každý bude mať rád vás. Vždy sa ale držte zásady byť nekonfliktným, a tiež sa snažte s každým vychádzať dobre. Charizmatickí ľudia sa snažia v každom nájsť niečo dobré, niečo, čo sa dá vyzdvihnúť. Ak sa o to pokúsite, ľudia sa budú vo vašej spoločnosti cítiť veľmi príjemne. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov