Foto: Photo by Engin Akyurt from Pexels

Snažte sa týmto chybám vyvarovať.

Emocionálna inteligencia je veľmi dôležitá, no žiaľ, mnohým ľuďom by sa jej zišlo oveľa viac. Ako ste s ňou na tom vy? Môžete si to veriť na nasledujúcich znakoch.

Portál The Minds Journal totiž popísal 8 vecí, ktoré ľudia s vysokou emocionálnou inteligenciou nikdy nerobia. 

#1 Neobviňujú za svoje nálady druhých

Vedia, že ľudia síce sú zodpovední za to, ako sa k nám správajú, no za naše reakcie na ich správanie už sme zodpovední len a jedine my. Málokedy preto niekomu dovolia, aby ich nahneval či zarmútil – konanie ľudí je totiž ich vlastným problémom. 

#2 Nezakladajú svoje šťastie na nikom inom

Vedia, že za svoje šťastie si zodpovedáme sami a je len odrazom našich akcií a reakcií. Je preto len na nás, či svoj osud vezmeme do vlastných rúk. 

#3 Nepokladajú strach za niečo negatívne

Emočne inteligentní ľudia vedia, že aj negatívne emócie sú prirodzené – a medzi nimi aj strach. Nie je na ňom nič zlé a je len prirodzenou reakciou na čokoľvek nové. Nemali by sme sa ním preto nechať odradiť. 

Foto: Photo by Marta Dzedyshko from Pexels

#4 Neveria svojim emóciám na 100 %

Vedia totiž, že niekedy sú zavádzajúce a dokážu nás poriadne pohltiť.Rozumejú aj tomu, že emócie či pocity sú len našou reakciou (veľakrát aj neprimeranou) na nejakú situáciu, nie sú priamo odrazom reality. Všetci predsa vieme, že na rovnakú situáciu by sme reagovali inak napríklad po náročnom dni a hladní, a inak, keby sme boli spokojní a v dobrej nálade. 

#5 Nemyslia si, že zlé pocity vedú k zlému životu

Negatívnym emóciám sa nevyhýbajú, nakoľko sú úplne prirodzenou súčasťou nášho života. Práve naopak, vedia, že ak by sme ich potláčali alebo zametali pod koberec, mohlo by to viesť k niečomu ešte oveľa horšiemu. 

#6 Nehľadajú si priateľov ľahko

Veľmi dôkladne si vyberajú, akými ľuďmi sa budú obklopovať a čo sa týka hľadania si nových priateľov, sú veľmi nároční. Ku všetkým sú veľmi zdvorilí, avšak blízko k sebe si pustia len niekoho, kým sú si na 100 % istí. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov