Foto: Photo by Ben White on Unsplash

Myslíte si, že svoj čas využívate správne?

Pravdou je, že viac času, ako máte práve v túto sekundu, už viac mať nebudete. Stále ho už bude len menej. Využívate ho teda správne? Žijete naozaj na 100 % a nemrháte ním? Pomôže vám to zistiť aj týchto 6 varovných signálov. Ak sú vo vašom živote prítomné, svoj čas by ste mali začať využívať lepšie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Learning Mind. 

#1 Nemáte sa na čo tešiť

Každý človek by vo svojom živote mal mať niečo, na čo sa bude každý jeden deň tešiť. Či už je to nejaký váš rituál, záľuba, osoba alebo miesto, niečo takéto by vám určite nemalo chýbať. Ak to vo svojom živote nemáte, dalo by sa, žiaľ, hovoriť o tom, že len mrháte svojím časom. 

#2 Uspokojíte sa s “dobre”

Ste spokojní s tým, keď sú veci priemerné, teda “dobré”. Aby sme si však mohli povedať, že žijeme na 100 %, mali by sme sa snažiť o to, aby bolo čo najviac vecí nie dobrých, ale výborných. Neuspokojte sa s tým, že všetko je “dobré”, a snažte sa o to, aby boli veci, na ktorých vám záleží najviac, “výborné”. 

Photo by Lawless Capture on Unsplash

#3 Pracujte na sebe

Ak chceme mať slobodu, musíme mať peniaze, a ak chceme mať peniaze, musíme pracovať. Neustále sa preto snažte zdokonaľovať svoje schopnosti, pracujte na svojom talente a snažte sa pretaviť svoju vášeň vo váš zárobok. Hovorí sa predsa, že kto miluje to, čo robí, nemusí pracovať ani jediný deň. 

#4 Neustále máte nejaké výhovorky

Reprezentujú nás buď naše výhovorky, alebo činy. Buď sa budete na všetko vyhovárať, alebo si jednoducho pôjdete za tým, po čom naozaj túžite. Nenechajte sa odradiť tým, ak je niečo náročné, najnáročnejšia cesta vedie práve k tým najlepším veciam. Určite však nikdy nejde o premrhaný čas, práve naopak – ide o ten najlepšie využitý čas. 

#5 Nevenujte priveľa času sociálnym sieťam

Sociálne siete sú skvelé, keď nás spájajú s ľuďmi, ktorých aktuálne nemôžeme vidieť, no robia toho podstatne viac. V súčasnej dobe sú totiž doslova premorené negatívnymi správami, a okrem toho, ľudia si kvôli nim často porovnávajú s inými. Nezabúdajte však na to, že sociálne siete znesú všetko, a veľakrát sú len ilúziou. Mali by byť naším sluhom, nie pánom. 

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov