Foto: Photo by Darwis Alwan from Pexels

Do nového vzťahu by sme mali ísť s čistým štítom. Inak to je nefér voči vášmu novému partnerovi či partnerke.

Do nového vzťahu neraz vstupujeme s nemalými obavami. Najmä ak máme za sebou vzťah, ktorý mal od rozprávky ďaleko, je na mieste určitá opatrnosť. Vedci však svorne tvrdia, že starí kostlivci schovaní v skrini môžu začínajúci vzťah negatívne ovplyvniť. Ak doňho chcete vstúpiť, mali by ste mať v prvom rade vyriešenú svoju minulosť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak u seba spozorujete týchto 5 znakov, tak radšej zaraďte spiatočku. Sú dôkazom toho, že ešte stále nie ste pripravení na nový vzťah.

#1 Neustále porovnávanie nového partnera/partnerky s ex

Photo by Sharon Garcia on Unsplash

Každý z nás je originál. Preto je logické, že aj vo vzťahových otázkach postupujeme rôzne. Ak máte pri sebe osobu, ktorej ste sa rozhodli opäť dôverovať, dávajte pozor, aby ste ju vôbec neporovnávali s bývalým partnerom či partnerkou. Možno bude robiť všetko inak. Je to však absolútne v poriadku. Ak sa neviete vyhnúť porovnávaniu, skúste sa nad sebou zamyslieť. Je to znamenie, že ešte vôbec nie ste pripravení na nový vzťah.

#2 Nepoučili ste sa zo svojich omylov

A nad tým sa treba zamyslieť. Ak bola príčinou ukončenia vzťahu vaša chorobná žiarlivosť, malo by to pre vás byť znamením, že by ste sa mali zmeniť. Ak to nedokážete, táto vaša vlastnosť škaredo ovplyvní aj nový vzťah. Všetci robíme chyby. Dôležité je však vedieť sa z nich poučiť. Len vtedy majú omyly zmysel.

#3 Neustále hovoríte o svojom/svojej ex

Photo by Ben White on Unsplash

Ani opakovať každých 20 sekúnd meno vášho bývalého partnera či partnerky rozhodne nie je v poriadku. Čo bolo, to bolo. A žiadneho človeka nebudú dlhodobo baviť vaše nezmyselné citové výlevy. Myslite na to, že tango sa dá tancovať len vo dvojici. Pre tretieho či tretiu v ňom určite nie je miesto. To isté platí aj v partnerskom vzťahu.

#4 Cítite k nemu silnú nenávisť

A o tomto pocite samozrejme všetkým rozprávate. Aj tým, koho to skutočne nezaujíma. Otázka však znie – naozaj ho nenávidíte? Nezabúdajte na to, že od lásky k nenávisti nie je ďaleko. Ak ho nenávidíte, znamená to, že skutočne k nemu ešte niečo cítite. A to určite nepoteší vášho nového partnera či partnerku.

#5 Neviete sa zmieriť s tým, že je koniec

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

A to napriek faktu, že začínate nový vzťah. Ten však nezačínate z nezištných dôvodov. Je to pre vás len zámienka, aby ste vyvolali žiarlivosť či inú emocionálnu reakciu vo svojom bývalom partnerovi/partnerke. Nová osoba, ktorá je pri vás, však veľmi ľahko vycíti, že je len náhrada. Výsledok je jasný. Obojstranné sklamanie.

metdaan.com, globalnews.ca
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov