Foto: Photo by Enoch Patro from Pexels

Možno by ste sa už mali zamerať na niečo iné…

Prirodzenou túžbou takmer každého z nás je milovať a byť milovaný. Keď sme dlho sami, môžeme sa cítiť opustene, skleslo či v mnohých prípadoch dokonca až depresívne. Možno tiež máte pocit, že čím viac sa snažíte nájsť si partnera/partnerku, tým menej sa vám darí. Možno je to práve preto, že zabúdate na to, že láska príde zväčša práve vtedy, keď ju čakáme najmenej…

Článok pokračuje pod videom ↓

Skúste dať jednoducho veciam voľný priebeh a prestaňte hľadať lásku tam, kde nie je. Portál The Minds Journal prezradil, akých 5 vecí sa stane, keď sa tak rozhodnete aj vy…

#1 Konečne si budete môcť oddýchnuť

Keď sa rozhodnete, že lásku viac nebudete hľadať, môžete si oddýchnuť od všetkých tých nezmyselných zoznamovacích aplikácií, trápnych rande a plytkých konverzácií. Konečne sa budete môcť naplno venovať veciam, ktoré vás skutočne bavia spravia vám oveľa väčšiu radosť. 

#2 Môžete sa sústrediť sami na seba

Možno ste doteraz neboli sami sebou, pretože neustále ste sa chceli niekomu zapáčiť. Konečne však môžete odhodiť všetky masky a môžete sa sústrediť len a len sami na seba. Nemusíte sa ničím obmedzovať a môžete robiť presne to, čo vás napĺňa.

pexels.com

#3 Konečne budete mať dosť času na to, aby ste zistili, koho vlastne chcete

Keď ste mali doteraz jedno rande za druhým, je možné, že ste si ani nestihli špecifikovať, po akom partnerovi vlastne túžite, a tak ste “brali” jednoducho všetko, na čo sa vám naskytla príležitosť. To je však veľká chyba. Len samota vám dá dostatok priestoru na to, aby ste si upratali myšlienky a zistili, po akej láske vlastne túžite. 

#4 Naučíte sa, že samota vôbec nie je zlá

Mnoho ľudí sa jej bojí a preto často končia v nešťastných vzťahoch – len aby sa jej vyhli. Samoty sa však báť naozaj nemusíte, práve naopak. Dá vám priestor nájsť samého seba a čo viac – nebudete musieť robiť žiadne kompromisy. Pretože tým sa nevyhnete v žiadnom vzťahu – nech je akokoľvek šťastný. 

#5 Zistíte, že láska sa nehľadá, láska prichádza

Henry David Thoreau povedal: “Šťastie je ako motýľ. Čím viac ho naháňate, tým viac vás bude obchádzať. Keď to ale robiť prestanete a začnete si všímať veci navôkol, príde a jemne si sadne na vaše plece.” S láskou je to presne rovnako. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov