Autor fotky: Anastasiya Lobanovskaya na Pexels

Nie každá žena túži po vzťahu.

Ľudia sú rôzni. Zatiaľ čo niektorí túžia po vzťahu a dali by všetko za to, aby v nejakom boli, iní preferujú single život a nemenili by ho za nič na svete. Takýchto žien je čoraz viac a možno ste sa niekedy zamysleli nad tým, prečo to tak je.

Článok pokračuje pod videom ↓

O ich najčastejších dôvodoch napísal viac portál Thought Catalog.

#1 Preferujú svoju kariéru

Doba, kedy boli za kariéristov označovaní zväčša len muži, je dávno preč. Dnes už môžeme stretnúť aj mnoho žien, ktoré ich práca tak baví, že ju majú skutočne na prvom mieste. Aktuálne sa jednoducho rozhodli tak, že práca je pre ne dôležitejšia než čokoľvek iné. 

#2 Milujú samotu

Samota a osamelosť sú dve rozdielne veci. Zatiaľčo osamelosť nie je niečím, čo by sme si vyberali sami a dobrovoľne, so samotou je to inak. Byť osamote je naším slobodným rozhodnutím, ktoré vyhľadáva čoraz viac ľudí. Najlepšie sa vtedy dokážu sústrediť sami na seba, na svoje myšlienky, pocity či nové nápady. 

Autor fotky: Aleksei Andreev na Pexels

#3 Muža nepotrebujú

Jednoducho sa rozhodli, že so svojím životom sú spokojné presne takto, a že vzťah by pre ne namal vôbec žiadnu pridanú hodnotu. Cítia, že muža aktuálne nepotrebujú, a viac šťastné sú práve teraz mimo vzťahu ako v ňom. 

#4 Vzťah by ich oberal o energiu

Kiežby bol každý vzťah naplnený šťastnými momentami, láskou a úprimnosťou. Žiaľ, veľakrát to tak nie je. Žena, ktorá je dobrovoľne sama, sa možno len rozhodla, že aktuálne nebude venovať svoju energiu niečomu, čo by ju mohlo sklamať. Radšej sa tak sústredí sama na seba, pretože vie, že čas, ktorý venujeme sami sebe, nie je nikdy premárnený. 

#5 Ešte nenašla toho pravého

A nakoniec, dôvod môže byť aj takýto prostý. Jednoducho ešte možno len nenašla muža, ktorý by jej zato stál. Odmieta povrchné vzťahy len preto, aby s niekým bola, a tak sa rozhodla byť sama až dovtedy, kým nepríde “ten pravý”. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov