Photo by Kelvin Valerio from Pexels

Počuli ste už o sile afirmácií?

Hovorí sa, že kto objaví čaro a silu afirmácií, už nikdy sa ich nebude chcieť vzdať. Je to skutočne pravda – to, čo dokážu, je úžasné. Už krátka afirmácia totiž dokáže “preprogramovať” vašu myseľ a nastaviť ju na to, aby ste dosiahli čokoľvek, čo si zaumienite. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo sú to pozitívne afirmácie? Afirmácie sú krátke vety, ktoré vás majú povzbudiť a motivovať. Je to vlastne spôsob, ako samého seba utvrdiť v tom, že všetko dobré je na ceste k vám. Nabudia vás k tomu, aby ste mysleli pozitívne, a aby ste dôverovali akémukoľvek procesu, v ktorom sa práve nachádzate. 

Pozitívne afirmácie vlastne fungujú na princípe zákona príťažlivosti, ktorý hovorí o tom, že ak ste vďační za veci, ktoré vo svojom živote už máte, svojimi myšlienkami si doň dokážete pritiahnuť čokoľvek ďalšie, po čom túžite. Ak teda túžite žiť v hojnosti, vaša afirmácia by znela “Žijem v hojnosti.” Ak túžite po zdraví, jej znenie by bolo “Som zdravý”, alebo “Žijem v zdravom tele.” 

Tu je zoznam piatich afirmácií, ktoré môžete použiť, keď vám bude naozaj ťažko. Pomôžu vám totiž preniesť sa naozaj cez čokoľvek.

#1 “Robím to najlepšie ako dokážem”

Každého z nás občas prepadnú pochybnosti o sebe samom. V týchto momentoch zabúdame na to, ako veľmi sa snažíme, a že robíme naozaj všetko, čo je v našich silách. Táto afirmácia vám pomôže pripomenúť si to. 

#2 “Som so sebou spokojný/á”

V záplave povinností často zabúdame pochváliť samých seba – a potom niet divu, že máme o sebe pochybnosti. “Som so sebou spokojný/á” je mimoriadne mocnou afirmáciou, ktorá vám pripomenie, že sa naozaj snažíte, a máte na seba byť prečo hrdý.

Photo by Evelina Zhu from Pexels

#3 “Všetko je tak ako má byť”

Aj keď to znie ako klišé, je to jedno zo základných pravidiel, ktorými sa riadia naše životy. Či sa nám to páči alebo nie, vždy je všetko tak ako má byť. A aj keď to tak momentálne možno práve nevyzerá, aj v tejto situácii ste preto, že vesmír pre vás chce to najlepšie. 

#4 “Som vďačný/á za každú skúsenosť”

Nech už si prechádzate čímkoľvek, aj to je skúsenosť, ktorá vás má niečo naučiť. Vezmite si cennú lekciu, ktorú vám život dáva a zoberte si z nej to najlepšie. Budete prekvapení, ako do seba jedného dňa všetko zapadne. 

#5 “Nenechám sa ovládať svojím egom”

Je ťažké pripustiť si to, ale väčšina nášho hnevu, vzdoru či sklamania pochádza z nášho ega. Doprajte si chvíľu len pre seba a úprimne sa zamyslite nad tým, či to tak nie je aj v tomto prípade. Uvidíte, akú obrovskú úľavu pocítite, keď túto afirmáciu prijmete. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov