Možno sa vám momentálne nedarí, ale nezúfajte, stále ste na tom oveľa lepšie, než si myslíte.

Niekedy máme v živote jednoducho pocit, že sa všetko kazí, že jeden zlý deň strieda druhý, nič nám nevychádza, naše ciele sú v nedohľadne, nikto o nás nemá záujem, alebo že stojíme na mieste a vôbec sa neposúvame smerom vpred. Je pochopiteľné a normálne sa takto cítiť, pretože áno, zlé dni sa stávajú. Ale určite by ste mali vedieť jednu vec: ste na tom lepšie, dokonca oveľa lepšie, než si myslíte. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo? Tak napríklad:

#1 Tento mesiac ste zaplatili všetky účty

Dokázali ste zaplatiť všetky účty a možno ste si kúpili aj niečo navyše. Našli ste spôsob, ako všetko urovnať. Môžete si pogratulovať, pretože možno to znie ako bežná vec, ale tam vonku existujú ľudia, ktorým sa to nepodarilo.

#2 Spochybňujete samého seba

Určite si hovoríte, ako asi toto môže súvisieť s niečím dobrým, no vedzte, že môže. Ak spochybňujete samého seba, znamená to, že ste pripravený rásť, ste pripravený zlepšovať sa. Ste pripravený nájsť nové a lepšie cesty či spôsoby.

#3 Máte prácu

Možno vás vôbec nebaví a možno to nie je niečo, čo by ste chceli robiť do konca života či niečo, o čom snívate už detstva, ale pamätajte: „Keď netečie, aspoň kvapká.“ Máte aspoň aký-taký príjem a keď budete vytrvalí uvidíte, že všetko sa nakoniec na dobré obráti.

#4 Máte čas robiť to, čo vás baví

Máte čas a priestor robiť všetky aktivity, ktoré vás napĺňajú šťastím. Mnohí ľudia nemajú takúto výnimočnú a skvelú príležitosť.

unsplash.com

#5 Máte chladničku plnú jedla

Nemusíte sa strachovať, čo budete zajtra jesť. Nemusíte sa strachovať, ako sa vysporiadate s hladom, pretože vaša chladnička je plná jedla. Dokonca, dovolím si tvrdiť, že je tak plná, že kľudne by nasýtila celú rodinu na niekoľko dní. A verte či nie, mať jedlo je znak luxusu.

#6 Môžete jesť pre pôžitok

Nejete kvôli tomu, aby ste prežili. Jete kvôli tomu, že vám jedlo chutí. Jete pre pôžitok. Jedlo nie je otázkou života a smrti.

#7 Máte aspoň jedného priateľa

A samozrejme viac. Máte priateľov, máte ľudí, ktorí za vami stoja, ktorí vás podporia a podržia. Máte ľudí, s ktorými sa môžete porozprávať, s ktorými sa môžete zasmiať alebo sa odreagovať. Máte obrovský poklad, ktorého existenciu si ani neuvedomujete.

#8 Môžete si kúpiť kávu, zmrzlinu, lístok na autobus alebo vstupenku do kina

Pretože áno, môžete. Môžete si kúpiť všetky tieto a samozrejme omnoho viac vecí, ktoré nie sú potrebné na prežitie, ale robia náš život krajším. A to už niečo znamená.

#9 Nie ste ten istý človek, akým ste boli pred rokom

Obzrite sa na chvíľu späť. Zmenili ste sa? Určite. Nie ste rovnakým človekom, akým ste boli. Za jeden jediný rok ste prešli obrovský kus cesty, naučili ste sa kopec nových vecí a zlepšili sa v mnohých aspektoch života. Vidíte? Ste na tom naozaj lepšie, než ste si mysleli.

#10 Máte čas aj pre seba

Nemusíte pracovať dvadsať hodín denne, aby ste prežili. Máte čas pre seba, pre svoju rodinu a máte čas robiť to, čo chcete.

#11 Máte skriňu plnú oblečenia

Nemusíte každý deň nosiť to isté tričko či tie isté nohavice. Práve naopak, máte toľko oblečenia, až sa stáva, že mnohé kúsky vám len tak bez povšimnutia ležia v skrini. A čo je rovnako podstatné, vaše oblečenie je vždy čisté, mäkké a voňavé.

#12 Dokážete rozoznať, čo je zlé a čo je dobré

Pokiaľ ešte máte schopnosť rozoznávať v živote dobré veci od tých zlých, potom ste na tom viac než len dobre. Viete si určiť hranice a viete, že ich prekročenie rozhodne nie je správne.

unsplash.com

#13 Ak by ste mali možnosť povedať niečo vašej mladšej verzii, bolo by to: „Zvládol si to. Dotiahol si to až sem. Som na teba hrdý.“

Tvrdo ste pracovali. Tvrdo ste pracovali na sebe. Prešli ste obrovský kus cesty. A teraz ste tu. Silnejší a lepší, než kedykoľvek predtým, pripravený čeliť nástrahám budúcnosti.

#14 Máte svoje vlastný domov

Či už je to vlastná izba, vlastný byt či dom alebo aj garsónka. Je to vaše. Máte strechu nad hlavou, ktorá vás ochráni. Máte miesto, kde môžete byť sami sebou.

#15 Zaujíma vás mnoho vecí

Nestratili ste úplnú chuť do života. Stále je tu niečo, čo vás zaujíma, čo vás nadchýna. Stále je tu niečo, o čom chcete vedieť viac, pretože vaše srdce túži vedieť viac. A aj to je znakom toho, že ste na tom oveľa lepšie, než si myslíte.

#16 Viete sa o seba postarať

Nie každý môže povedať, že sa dokáže o seba postarať sám. Nie preto, že by to možno nezvládol, ale možno preto, že jednoducho nemôže. Ale vy môžete. A to je obrovský dar.

#17 Pracujete na svojom sne

Máte sny. Máte svoje túžby. A dostali ste skvelú možnosť pracovať na nich. Tak dosť bolo sťažovania, radšej choďte tieto príležitosti využiť naplno.

Pozri aj: Pokazilo vám niečo deň? Vďaka tejto jedinej rade môžete svoj vnútorný pokoj získať späť

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov