Foto: Pexels

Tým, že ich budete zametať pod koberec, nič nevyriešite.

Držať v sebe potláčané a nespracované emócie patrí k tým najhorším veciam, ktoré môžete sebe či svojmu okoliu spraviť. Vedú totiž k neprimeranému správaniu, k sebaklamu, návalom hnevu, agresii a mnohým ďalším veciam, ktoré vám prakticky znemožnia udržať si akýkoľvek vzťah. 

Článok pokračuje pod videom ↓

15+ znamení, že v sebe nasilu potláčate nejaké emócie, popísal portál Your Tango. 

#1 Pasívna agresia. Ak si svoju frustráciu kompenzujete tým, že aj k svojim blízkym sa správate pasívne-agresívne, nie je to v poriadku. 

#2 Prázdnota. Často pociťujete úplnú emocionálnu prázdnotu. 

#3 Vyhýbate sa samote, Nedokážete totiž zotrvať sami so svojimi vlastnými myšlienkami. 

#4 Neustále na všetko zabúdate. Vaša myseľ je totiž zahltená problémom, ktorý však odmietate riešiť. 

#5 Keď iní hovoria o nejakých problémoch či pocitoch, ste neskutočne iritovaný. Podvedome vám to totiž pripomína, že vy tie svoje riešiť odmietate. 

#6 Nie ste sami sebou. Riadite sa ostatnými a nedokážete sa postaviť za svoje vlastné presvedčenia. 

#7 Neustále pociťujete nervozitu. V dôsledku toho reagujete podráždene, čím trpia vzťahy s vašimi blízkymi. 

#8 Ste závislý na sociálnych sieťach. Chvíľkový nával dopamínu vám dáva nádej cítiť sa aspoň na pár minút lepšie.

Pexels

#9 Nedokážete dať najavo svoje emócie. Myslíte si, že je to akousi “hanbou”, a že silní ľudia to nerobia. Opak je však pravdou. 

#10 Vždy musí byť po vašom. Vo svojom vnútri totiž viete, že váš že váš život sa rozpadá, preto potrebujete mať aspoň zdanlivý pocit, že všetko máte pod kontrolou. 

#11 Dokážu vás do nepríčetnosti vytočiť absolútne maličkosti. Nesprávne vyhodnocujete situácie a reagujete neprimerane, čím veľmi ubližujete ľuďom, ktorí chcú stáť pri vás. 

#12 Necítite sa dobre. Podvedomie neoklamete, aj keď sa úpenlivo snažíte. Viete, že niečo nie je v poriadku, a necítite sa preto dobre. 

#13 Máte nízke sebavedomie. Aj keď sa to snažíte skrývať, vaše potláčané emócie vás pripravujú o sebavedomie. To môže viesť k silenému povyšovaniu sa či k narcistickým technikám, čo opäť len ohrozuje vaše vzťahy. 

#14 Neustále cítite únavu. Máte problémy so spánkom, no únavu cítite, aj keď spíte 8 hodín denne. Váš organizmus jednoducho vie, že niečo skrývate. 

#15 Na nič sa nedokážete dlhodobo sústrediť. Máte rozpracovaných 10 projektov, no ani jednému sa nevenujete naplno. Je to len vaša snaha, ako rozptýliť a zamestnať myseľ. 

#16 Neustále vás trápia nejaké zdravotné problémy. V skutočnosti ide len o varovný signál vášho organizmu, ktorý už bije na poplach. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov