Foto: Photo by Anton Malanin on Unsplash

S najväčšou pravdepodobnosťou ste sa s tým už niekedy stretli.

Nechať si zlomiť srdce niekým, s kým ste ani nechodili, nie je nič nezvyčajné. Napísal o tom aj portál Thought Catalog a ak sa vám to už niekedy stalo, v nasledujúcich riadkoch sa celkom určite nájdete. 

Možno ste spolu boli každý deň v kontakte, písali ste si, volali ste si, stretávali ste sa. Možno ste boli v kontakte len občas, no možné je aj to, že ste neboli v kontakte vôbec. Faktom však je, že s touto osobou ste nikdy nechodili – no napriek tomu vám zlomila srdce. 

Ako je to možné?

Stáva sa to. Niečo jednoducho neprialo tomu, aby ste aktuálne vytvorili pár. Táto osoba totiž bola ideálnym partnerom len vo vašej mysli – skutočnosť však bola úplne iná.

Vo svojom vnútri ste síce možno aj cítili, že toto nie je to “pravé”, no napriek tomu ste túžili po tom, aby boli vaše city opätované. Tak veľmi ste to chceli… Každý dotyk tejto osoby vám prinášal zimomriavky a cítili ste sa pri nej ako na vrchole sveta.

Pri tejto osobe ste sa jednoducho cítili byť nažive viac, ako kedykoľvek predtým. 

Potom však nadišiel deň, kedy ste si to uvedomili. Uvedomili ste si, že tento človek nikdy nebude vaším partnerom. Nikdy. A to rozbiloo vaše srdce na tisíce drobných kúskov. 

Cítili ste hnev, sklamanie, poníženie, a všetky tieto pocity sa miešali dokopy. Navyše ste sa cítili hlúpo a kládli ste si otázku, ako môžete smútiť za niekým, s kým ste vlastne nikdy nechodili. 

Photo by Alexander Krivitskiy from Pexels

Pravda je však taká, že sa to deje, a nie je to nič zriedkavé. A paradoxne, tieto “rozchody” niekedy vedia bolieť ešte viac, ako tie skutočné. 

Dôvodom, prečo je to tak, je aj to, že nesmútite nad skutočnými spomienkami, ale nad potenciálom. Smútite nad tým, čo mohlo byť, nad “keby”. A preto je to také zničujúce.

Navyše, táto osoba si získala vaše srdce, no nikdy vám neotvorila to svoje. A zrejme to ani nikdy nemala v pláne. Máte právo na všetky emócie, ktoré práve prežívate. 

Jedného dňa si však uvedomíte, že si zaslúžite niečo oveľa viac. Že si zaslúžite niekoho, o koho citoch nebudete musieť pochybovať, a niekoho, kto si bude istý citmi k vám. A síce možno neovplyvníte, kedy sa to stane, určite si pre takúto osobu nechajte svoje srdce otvorené. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov