Ktoré veci vo vzťahu nikdy nevyjdú z módy?

Veľa ľudí si myslí, že existuje mnoho vecí, ktoré môžu robiť len ľudia, ktorí sú úplne pobláznení láskou, čerstvo zamilovaní a ich vzťah je ešte len v plienkach. No pravda je iná. Či už ste vo vzťahu týždeň, mesiac, rok a či desať rokov, stále sa tu nachádzajú veci, ktoré by ste vo vzťahu mali praktizovať, nech už ste spolu akokoľvek dlho.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké veci by ste nemali prestať robiť?

#1 Flirtovať

Aj keď ste spolu, to neznamená, že už by ste sa mali prestať snažiť zaujať jeden druhého. Flirtovanie či komplimenty nikdy nevyjdú z módy.

#2 Randiť

No a čo, že ste spolu už nejaký ten piatok, to neznamená, že máte zakázané randiť. To rozhodne nie. Zoberte sa a choďte niekedy na večeru, do kina či iba tak  – niekde, kde si budete užívať iba prítomnosť jeden druhého, presne tak, ako kedysi.

#3 Vynaložiť snahu na to vyzerať čo najlepšie

Videli ste sa, keď ste už obaja vyzerali ako otrhaní bezdomovci. Videli ste sa, keď ste obaja vyzerali najhoršie, ako sa len dalo. Ale vynaložiť snahu na to, aby ste boli pekne oblečení a upravení nemusíte len vtedy, keď chcete zaujať niekoho nového.

unsplash.com

#4 Dokazovať si lásku

Na romantické gestá nikdy nie je neskoro. Na to dokazovať si lásku, keď ju cítite, nikdy nie je zlý čas. Dajte najavo tomu druhému, že ho máte radi kedykoľvek, keď sa vám naskytne príležitosť.

#5 Byť stále sám sebou

Je skvelé mať dlhotrvajúci a nádherný vzťah, no nikdy by ste nemali prestať byť sami sebou. Mať svoj vlastný život aj mimo vzťahu. Mať svojich priateľov, záľuby či rodinu, na ktorých by ste určite nemali zanevrieť.

#6 Vymieňať si darčeky

Dať si nejaký darček či inú drobnosť je stále, aj po tých rokoch, veľmi milé. A rozhodne nemusíte čakať na narodeniny, Vianoce či výročie. Niekedy môžete potešiť toho druhého aj bez špeciálnej príležitosti. Niekedy ho môžete potešiť len tak, pretože je.

#7 Smiať sa spoločne

Smiať sa, smiať sa a smiať sa. Zdá sa, že u mnohých párov smiech akoby vyšumí. Z chuti zasmiať sa by malo byť niečo, čo je zaradené vo vašom dennom programe. Pretože smiech, verte či nie, je naozaj veľmi dôležitý.

unsplash.com

#8 Jesť spoločne

S hektickou a uponáhľanou dobou by ste si mali dať jedno pravidlo: jesť minimálne jedno jedlo denne spoločne. A uvidíte, aký to bude mať na váš vzťah vplyv. Je to príležitosť pre vás oboch si pokojne sadnúť, vychutnať si jedlo či prítomnosť jeden druhého alebo to využiť na duchaplný rozhovor.

#9 Správať sa k sebe s rešpektom

Rešpekt je niečo čo by zo vzťahu nemalo vymiznúť, ani keby ste boli spolu viac ako tisíc rokov. Aj keď ste na seba nahnevaní, aj keď máte odlišný názor, aj keď si prechádzate ťažkým obdobím, rešpekt a pokora je vždy tá správna cesta.

#10 Hovoriť „ďakujem

Je veľmi ľahké začať brať veci ako samozrejmosť. Ale presne to by ste nemali. Berte vášho partnera či vašu partnerku a všetko to krásne, čo medzi sebou máte ako obrovskú vzácnosť a nikdy za to neprestaňte byť vďační. Pretože nikdy neviete, čo sa môže stať.

Pozri aj: Dokážete si predstaviť polyamorický vzťah? Týchto 10 znamení vám napovie, že by ste to možno mali vyskúšať

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov