Image by iqbal nuril anwar from Pixabay

Nemusíte odísť do Himalájí, aby ste našli pokoj.

Nájsť pokoj v duši je v dnešnej dobe mimoriadne náročné — nie však nemožné. Kým sa pri tom ale inšpirovať, ak nie ľuďmi, ktorí majú myseľ skutočne pokojnú ako mnísi v horách — a to aj v ruchu veľkomesta, či pod vplyvom množstva každodenných problémov a povinností. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Akými vlastnosťami sa teda pýšia ľudia s tou najpokojnejšou mysľou? Popísal ich portál The Minds Journal.

#1 Zameriavajú sa výhradne na prítomný okamih. Nedovolia, aby im traumy z minulosti ovplyvňovali život a rovnako vedia, že budúcnosť je príliš neistá na to, aby si ňou robili starosti. 

#2 Sú majstrami time managementu. Svoje dni si dokážu od rána do večera dokonale naplánovať, preto nie sú v strese. 

#3 Starostlivosť o seba samého je pre nich absolútnou prioritou. Žiadna povinnosť pre nich nie je dôležitejšia, než príprava zdravého jedla, odpočinok či spánok. 

#4 Ich životný štýl je aktívny a veľmi disciplinovaný. Starostlivosť o svoje telo, o svoju myseľ i o svoju dušu berú naozaj veľmi vážne. 

#5 Majú zakorenenú pevnú dennú rutinu, ktorej sa pevne držia. To im dodáva nielen pocit stability a istoty, ale aj konzistentnosť, vytrvalosť a neoblomnú sebadisciplínu. 

Image by Karin Henseler from Pixabay

#6 Sú asertívni a pred kýmkoľvek dokážu vyjadriť svoj názor či postoj. Neboja sa povedať nie, keď to tak cítia a neboja sa ani toho, kto sa na nich zato nahnevá. 

#7 Sú veľmi flexibilní. Majú svoj plán, no ak im život zamieša karty a všetko sa zmení, dokážu sa novým podmienkam veľmi rýchlo prispôsobiť. 

#8 Sú veľmi ambiciózni, no zároveň veľmi pokorní. Záleží im na ich úspechoch a výsledkoch, v prvom rade sa ale snažia byť dobrým človekom. 

#9 Od druhých nič nečakajú. Veľmi dobre vedia, že každý z nás si je strojcom svojho vlastného šťastia. 

#10 Sú veľmi úprimní a autentickí. Nemusíte sa pri nich obávať, že vám budú klamať — aj preto sú takí pokojní. Nemusia si totiž pamätať, komu, kedy a čo povedali. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov