Photo by Vika Strawberrika on Unsplash

Skôr či neskôr by sa ich mal naučiť každý z nás.

Žiaľ, nie vždy to tak je. Niektorí ľudia sa tieto veci nenaučia nikdy, pretože sa im nikdy nepodarí objaviť svoju vlastnú hodnotu. Ako ste na tom vy? Už ste tieto najdôležitejšie životné lekcie objavili?

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Thought Catalog.

#1 Nečakajte na to, kým dostanete schválenie od druhých. Toto je váš život a vieru v seba a vo svoje vízie musíte mať v sebe, nie ju hľadať v druhých. 

#2 Vždy si musíte kryť chrbát. Vo vašom živote nastanú situácie, kedy budete svojím jediným fanúšikom, a je to úplne v poriadku. Ľudia vašim snom nebudú vždy rozumieť. 

#3 Snažte sa čo najviac venovať psychológii. Pomôže vám to pochopiť motívy konania ľudí a pomôže vám to lepšie porozumieť nielen iným, ale aj sebe. 

#4 Nie je vašou povinnosťou niekoho “napraviť”. Každý je strojcom svojho vlastného šťastia a každý si musí na konci dňa pomôcť sám. 

#5 Ľudia cítia vašu energiu ešte predtým, ako začnete hovoriť. Dajte si preto záležať na tom, čo vyžarujete a svoju energiu si strážte. Je to to najcennejšie, čo máte. 

Photo by loli mass on Unsplash

#6 Nerobte zásadné životné rozhodnutia v emočnom vypätí – napríklad keď ste nahnevaní, smutní, či až príliš nadšení. Tie najlepšie veci si vyžadujú chladnú hlavu. 

#7 Keď vo svojom živote chcete uvidieť razantnú zmenu, musíte robiť veci, ktoré robiť nechcete. Skvelá práca a skvelý zárobok si vyžadujú hodiny nadčasov, dokonalá postava si vyžaduje hodiny cvičenia a prísnej diéty a pod. Určite to ale stojí zato. 

#8 Peniaze nie sú všetkým, ale sú veľmi dôležité. Dávajú nám totiž slobodu a možnosť žiť život, po akom túžime a navyše bez stresu z ďalšieho dňa. 

#9 Nie každý je hoden vášho času. Vôbec nie ste povinní venovať svoj drahocenný čas a svoju energiu ľuďom, ktorým ich venovať nechcete. 

#10 Nezapájajte sa do rozhovorov, do ktorých nechcete. Ak cítite, že z niečoho máte zlý pocit alebo sa to nevyvíja podľa vašich predstáv, jednoducho odíďte. Takýto druh toxicity vo svojom živote nepotrebujete. 

#11 Vytvorte si hranice a nedovoľte, aby ich niekto prekračoval. Máte absolútne právo aj na súkromie, aj na úctu, aj na čokoľvek, čo si poviete. 

#12 Nebojte sa povedať “neviem”. Nikto nevie všetko a nie je to žiadna hanba. Je v poriadku priznať si, že na niečo aktuálne jednoducho nedokážete odpovedať. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov