Myslíte si o sebe, že ste normálni?

Aká je vlastne definícia “normálnosti”? A je vôbec zlé priznať si, že akokoľvek sa to niekomu nepáči, v každom z nás je (väčší či menší) kúsok šialenca? Tim Burton je skvelým režisérom, producentom, scenáristom a spisovateľom. Jeho štýl sa snažili napodobniť už mnohí, no vždy to dopadlo fiaskom. Atmosféra, ktorá sprevádza každý jeho film, je totiž nenapodobiteľná.

Článok pokračuje pod videom ↓

Práve jemu vďačíme za filmy ako Nožnicovoruký Edward, Charlie a továreň na čokoládu, Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street, Alica v krajine zázrakov, Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej či mnohé iné. Jeho tvorbu môžete buď milovať alebo nenávidieť. Ak ju milujete tak, ako my, určite sa vám zapáči týchto 9 citátov znamenitého Tima Burtona. Pripomenú vám, že aj vo vás je kúsok šialenca, ktorého by ste mali čím skôr objaviť. Môže to totiž byť váš najlepší priateľ.

#1 “Niekoho šialenstvo je realitou niekoho iného.”


#2 “Pre každého umelca je priam nevyhnutné, aby sa na veci pozeral nejakým novým, šialeným spôsobom.”


#3 “Keď vás niečo nadchne a máte preto vášeň, ľudí budete desiť. Budú o vás hovoriť, že ste zvláštni či výstrední. Ja sa na to ale dívam inak. Pre mňa to znamená, že viete, kým ste.”

View this post on Instagram

: امروز "تیم برتون"، کارگردان، نویسنده، تهیه کننده، طراح، نقاش و شاعر آمریکایی ۵۹ ساله شد . تیم برتون بیشتر به دلیل سبک ویژه و منحصر به فرد در فیلمسازی شناخته شده است و جزو برجسته ترین کارگردان ها به شمار می آید و میلیون ها طرفدار را به خود اختصاص داده است. . او در بربنک "کالیفرنیا" متولد شد و در همان کودکی به دیدن فیلم های ترسناک و علمی/تخیلی علاقه داشت. . فیلم های موفق و محبوب تیم برتون به شرح زیر میباشد : Batman – 1989 Edward Scissorhands – 1990 Batman Returns – 1992 Ed Wood – 1994 Sleepy Hollow – 1999 Big Fish – 2003 Corpse Bride – 2005 Charlie and the Chocolate Factory – 2005 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street – 2007 Alice in Wonderland – 2010 Frankenweenie – 2012 Dark Shadows – 2012 Big Eyes – 2014 . تیم برتون تا بحال 2 بار نامزد جایزه اسکار شده است 💫 . به نظر شما بهترین اثر او در مقام کارگردانی کدام فیلم میباشد ؟ #hbd #TimBurton

A post shared by cinema🎬 (@cinema_movie) on


#4 “Každý z nás bol už niekedy nazvaný šialencom.”


#5 “Kreslenie je cvičením pre nepokojnú predstavivosť.”


#6 “Keď nemáte veľa priateľov a nezapájate sa do spoločenského života, na niektoré veci sa pozeráte inak. Nebyť predsedom triedy alebo nechať ľudí, aby s vami jednali tak, akoby ste neboli súčasťou spoločnosti, vám dodá zvláštny pocit slobody. Od všetkého a od všetkých ste tak nejak príjemne vzdialení. Je to niečo podobné, ako keď sa na ľudí pozeráte len z okna.”

https://www.instagram.com/p/BYSuog5AFDQ/?tagged=timburton


#7 “Každý umelec sa vždy snaží na veci pozrieť tak, ako ich videl, keď bol dieťaťom.”


#8 “Zistil som, že ľudia, ktorí sa hrajú na zločincov, sú vždy tí najdobrosrdečnejší. Naopak, ľudia, ktorí sa hrajú na hrdinov, sú vždy tí najväčší idioti.”


#9 “V niektorých veciach je nesmierne ťažké nájsť logiku. To je dôvod, prečo nič nemôžem príliš analyzovať – niekedy, keď sa o to pokúsim, všetko mi prestane dávať zmysel.”

Pozri aj: Niektoré sú bizarné, ďalšie záhadné, iné vás chytia za srdce. Toto sú posledné slová 7 slávnych osobností

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov