Ak nechcete, aby váš vzťah stroskotal kvôli nedostatku dôvery, nevešajte kamarátkam na nos detaily z vášho intímneho života. Niektoré veci si naozaj musíme nechať pre seba. Viete, ktoré sú to?

Vo vzťahu vari nie je nič horšiem ako strata dôvery. Jedna známa sa sťažovala, že sa s ňou jej manžel už dva týždne nerozpráva. Mal na to sakramentský dôvod. Zlyhal počas sexuálneho styku a jeho milovaná polovička sa s tým ihneď zverila svojej susede. Večer ničnetušiacemu chlapovi zazvonil pri dverách susedkin muž, pričom mu dával do ruky škatuľku s modrými tabletkami. To, že muž sa cítil naozaj biedne, vari nemusíme vysvetľovať. Ktoré veci by sme si teda mali nechať radšej sami pre seba?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak nechcete, aby vám vzťah stroskotal kvôli strate dôvery, skúste si tieto 4 veci nechať pre seba a nehovorte ich nikomu. Ani tej najlepšej kamoške. Ak by sa to dozvedel váš partner, bola by to poriadna rana pod pás.

Sex a všetko s ním spojené

Photo by Maru Lombardo on Unsplash

Všetky sexuálne experimenty a preferencie si nechajte sami pre seba. Nemusíte nikomu vešať na nos, ako dlho trvá váš sex. Ak vám to vyhovuje obom, je to fajn. Ak tam niečo škrípe, neváhajte sa obrátiť na odborníka. Ten vám dá určite oveľa lepšie rady, než priateľ/ka.

Zlozvyky

Nikto z nás nie je dokonalý. Chvalabohu. Veď svet by bol desivo nudný, keby v ňom mali miesto iba dokonalosť. Ak sa váš partner rád špára v nose, prdí ako slon a zo zásady necháva dosku na záchode hore, skúste si to s ním vykonzultovať. Ani zlozvyky sa neoplatí ťahať na verejnosť. Ak by sa niekto dozvedel o tých vašich „nedokonalostiach“, asi by vám nebolo dvakrát do smiechu.

Hádky

Photo by Cristian Newman on Unsplash

Každý sa raz za čas pochytí. Hádka môže však priniesť i veľa dobrého a neraz vyčistí vzduch. Kvôli hádke však nevolajte hneď kamarátke, skúste si to vyriešiť vo dvojici. Počkajte kým vychladnete a skúste sa o tom porozprávať. V pokoji, bez emócií. Ak však hádky prerastú do fyzického či psychického týrania, vtedy si to len pre seba určite nenchávajte. Tak to bohužiaľ robí veľa obetí domáceho násilia. Vtedy treba konať naopak. Hovoriť o tom, čo vonkoncom nie je normálne.

Ach, tie peniaze!

Photo by Aris Sfakianakis on Unsplash

Ak žijete s partnerom v jednej domácnosti, nevyhnete sa ani spoločnému hospodáreniu. A to neraz overí charakter človeka. Aký vzťah má váš partner k peniazom? Rozhadzuje kade chodí, alebo vie s peniazmi rozumne hospodáriť? Môžete mať doma prototyp strýka Držgroša, ktorý tiež nemusí byť výhrou. Finančné problémy by ste si však mali vyriešiť sami a neťahať do nich okolie. Aby váš vzťah fungoval tak, ako má aj po finančnej stránke, teba si stanoviť určité pravidlá. Čím skôr, tým lepšie. Pre oboch z vás.

A na záver? Dôvera je základ. To sme zdôrazňovali nejedenkrát. Jedna z dobrých rád vychádza z toho, že by sme o druhom nemali vravieť to, čo by sme nepovedali v jeho prítomnosti. Keby sa každý riadil touto radou, určite by sme sa prestali navzájom ohovárať. Možno stojí za to aplikovať ju do života.

Pozri aj: 6 varovných signálov, ktoré vám hovoria, že ste sa zamilovali do niekoho, kto vám ublíži

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov