V našom podvedomí je ukryté takmer všetko. Práve obrázkové testy dovolia mnohým veciam, aby vyplávali na povrch.

Optickým ilúziám rozumieme všetci, pretože slová pri nich nezohrávajú hlavnú rolu. Dôležité je uvoľniť sa a potom sa na chvíľku zadívať na obraz. To, čo vašu pozornosť upúta ako prvé, o vás povie naozaj veľa. Podobne je to aj pri obraze Metamorfóza lásky od Octavia Ocampa. Aj jeden pohľad na toto nezvyčajné dielo vám toho prezradí oveľa viac, než by ste čakali.

Článok pokračuje pod videom ↓

Umenie má v sebe zvláštnu silu, ktorá sa dotýka nášho vnútra a pozitívne pôsobí na náš mentálny stav. Štúdia, ktorej sa zúčastnilo viac ako 10-tisíc študentov potvrdila nezanedbateľnú úlohu umenia v našom živote.

Už po jednej hodine návštevy múzea študenti prejavili zvýšenú kreativitu, vyššiu toleranciu k ostatným ľuďom a dokonca sa zlepšilo aj ich kognitívne myslenie. Preto by sme sa mali obklopovať umením, ktoré sprevádza ľudstvo od samého začiatku civilizácie.

Aj tvorba Octavia Ocampa vás môže zaujať. Tento umelec je majstrom metamorfických obrazov, na ktoré sa pozerá veľmi príjemne. Teraz sa ale zadívajte na jeho Metamorfózu lásky, pričom sa pokúste zapamätať si prvú vec, na ktorú upriamite pozornosť.

Rytier

Uvideli ste ako prvého rytiera? Ak áno, tak práve on odkrýva vašu tajnú túžbu zabávať sa a užívať si život. Na druhej strane, jeho brnenie taktiež poukazuje na vnútorné bariéry, ktoré ste si okolo seba postavili. Bojíte sa dôverovať ľuďom, pretože ste pravdepodobne v minulosti zažili už nejedno sklamanie.

Skúste si však dať šancu. Naučte sa milovať sami seba a nebáť sa druhých ľudí. Riziko zranenia tu bude vždy. Ale bez neho by láska nebola tou najvzácnejšou komoditou.

Tanečníci

Všimli ste si balerínu, ktorá tancuje s mužom? V tom prípade ste asi beznádejný romantik. Veľmi túžite po láske, no nevšímate si jej drobné prejavy v bežnom živote. Je dôležité, aby ste sa naučili tešiť aj z maličkostí.

Nesústreďte sa len na veľké veci. Všímajte si kvetiny či východ slnka, pretože denne môžeme objaviť kvantum vecí, ktoré nás môžu potešiť. Len im musíme dať šancu. Dajte najavo i druhým ľuďom, že majú vo vašom živote dôležité miesto. Je to niečo, čo má zmysel, a čo ich rozhodne poteší.

Tvár staršieho muža

Ak vás ako prvý upútal starý muž, je to dôkaz toho, že sa dokážete na veci dívať z nadhľadu a z celostného hľadiska. Poukazuje to však tiež na to, že nie ste práve detailistom. Pre vás je dôležitý celostný obraz, ktorý vám pomáha udržať si objektivitu.

Tvár starého muža môže byť i dôkazom toho, že sa dívate na svoju minulosť a spomínate na šťastné chvíle, ktoré ste prežili, pričom sa snažíte obnoviť si tento pocit. Šťastie sa však neskrýva v minulosti. Naučte sa ho prežívať v každom okamihu. Ak každú chvíľu naplníte láskou a pochopením, pocit šťastia vám určite neunikne.

Pozri aj: TEST: Aký je váš mentálny vek? Zistíte to pomocou tohto farbami hýriaceho testu

thinkinghumanity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov