Všetko, čo musíte spraviť, je odpovedať na tieto 2 otázky.

V roku 2016 vykonali evoluční psychológovia výskum, ktorým zisťovali, ako ovplyvňuje hustota obyvateľstva jednotlivca, ktorý na danom mieste žije. Viaceré ďalšie výskumy zas potvrdili, že inteligentní ľudia sú spravidla menej šťastní. Na základe výsledkov týchto 2 výskumov bol vytvorený tento 2-otázkový test, ktorý vám odpovie na otázku, či patríte do skupiny “šťastných”, alebo do skupiny “inteligentných” ľudí. Výsledok berte, samozrejme, s nadhľadom, nakoľko ide len o 2 otázky 🙂 

Článok pokračuje pod videom ↓

Otázka č. 1: Dokázali by ste žiť v naozaj rušnom a husto obývanom veľkomeste? (napríklad v New Yorku)

a. Nie, priveľa ľudí ma stresuje.

b. Áno, dokázal/a by som to.

pexels.com

Otázka č. 2: Cítite sa osamelo a smutne vždy, keď nie ste v priamom kontakte so svojimi priateľmi?

a. V podstate áno.

b. Nie. 

pexels.com

Výsledky

Ak ste si v oboch prípadoch vybrali odpoveď a., znamená to, že patríte do skupiny šťastných ľudí. Tí totiž zvyčajne žijú v mestách s menšou hustotou obyvateľstva a väčšinou majú veľa priateľov.

Ak ste si v oboch prípadoch vybrali možnosť b., znamená to, že patríte do skupiny inteligentných ľudí. Tí totiž väčšinou žijú v oblastiach s vyššou hustotou obyvateľstva a ako je známe, vo všeobecnosti majú menej priateľov.

Ak ste si pri jednej z otázok zvolili možnosť a. a pri druhej možnosť b., znamená to, že medzi inteligenciou a šťastím ste našli “zlatú strednú cestu”.

Výskumy takisto ukázali, že inteligentní ľudia sa spravidla ľahšie prispôsobujú novému prostrediu – či už napríklad pri zmene pracovného miesta, alebo pri sťahovaní. Títo ľudia sú taktiež viac nezávislí a pomoc svojich priateľov nepovažujú za nevyhnutnú.

Pozri aj: O inteligentných ľuďoch sa často hovorí, že sú „čudní“. Týchto 10 prekvapivých dôvodov vám vysvetlí, prečo je to tak

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov