“Je to kruh?” Vaša odpoveď môže odhaliť veľa o vašom pohľade na život, ale napríklad aj o vašom politickom presvedčení

Možno vás to prekvapí, no aj odpoveď na takúto jednoduchú otázku toho môže o našej osobnosti prezradiť naozaj veľa. Prečítajte si, čo sa podľa štúdií skrýva za vašou odpoveďou “áno” alebo “nie”.

Článok pokračuje pod videom ↓

V 3 rôznych štúdiách vykonaných nezávisle od seba boli účastníkom predkladané obrázky trojuholníkov, kruhov a štvorcov. Tieto geometrické útvary však mali nepravidelný tvar, tak, ako môžete vidieť na obrázku.

Ukázalo sa, že čo sa týka politických názorov, ľudia, ktorí videli geometrické útvary aj v “nedokonalých” líniách sa ukázali ako viac liberálni, zatiaľ čo skupina, ktorá odmietla možnosť, že by išlo o kruh/štvorec/trojuholník mala viac konzervatívne názory.

themindsjournal.com

Čo o vás teda prezrádza váš výber na základe vykonaných štúdií?

Ak je podľa vás na obrázku kruh: vaše politické názory sú liberálne a dôrazne podporujete myšlienku, že vláda by mala viac pomáhať sociálne slabším vrstvám, predovšetkým bezdomovcom a nezamestnaným. Neodsudzujete myšlienku registrovaných partnerstiev LGBT komunity a nie ste ani odporcom legalizácie marihuany.

Ak podľa vás na obrázku nie je kruh: vaše politické názory sú pravdepodobne viac konzervatívne. Myslíte si, že každý štát by mal mať v záujme svojej ochrany vybudovanú dostatočne silnú armádu. Pravdepodobne odmietate myšlienku príchodu imigrantov a máte nulovú toleranciu voči páchaniu akejkoľvek kriminálnej činnosti – vrátane prostitúcie či predaja drog.

Pozri aj: TEST: Vyberte si pierko, ktoré vás zaujme najviac a prečítajte si, čo o vás tento výber prezrádza

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov