Foto: pixabay.com

Trápi vás nadmerné množstvo stresu?

Každodenné množstvo povinností, starosti v súkromí, problémy so zdravím, konflikty s blízkymi a mnoho ďalších. Aj toto sú veci, ktorým musíme čeliť každý jeden deň. Možno sa vám už preto niekedy stalo, že stres vám doslova nedal dýchať, a vás prepadlo niečo ako panika. Keď sa vám to stane nabudúce, spomeňte si na túto techniku. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ju portál Your Tango.

Stres zažívame každý jeden deň, niekedy ho je ale toľko, že nás zrazí na kolená a my sa už poriadne nedokážeme ani nadýchnuť. Práve vtedy je skvelé dať priestor dychovým cvičeniam, ktoré sú veľakrát veľmi podceňované, avšak ich sila je obrovská. 

Efektívne dychové cvičenie

Jedným z nich je aj táto úžasná 2-minútová technika, po ktorej okamžite pocítite úľavu. Skvelé je na nej to, že vám zaberie naozaj len 2 minúty, takže použiť ju môžete naozaj kdekoľvek a kedykoľvek.

pixabay.com

Postupujte podľa 4 nasledovných bodov:

  • Sadnite si, poriadne zhlboka sa nadýchnite a predstavujte si, ako doslova “vyťahujete” všetok vzduch zo svojho brucha, až sa vám nadvihne hrudník.
  • Ako sedíte, čo najviac sa so zadržaným dychom vystrite. 
  • Pri výdychu počítajte do 4 a ramená pritom spúšťajte dolu a zároveň lopatky zatláčajte k sebe — budete mať pocit, ako by ste vystrčili hrudník.
  • Celý tento proces zopakujte 3x.

Keď cvičenie dokončíte, pocítite okamžitú úľavu. Je to spôsobené tým, že do svojho mozgu ste dostali vďaka hlbokým nádychom množstvo kyslíka, a navyše ste dali pomocou ramien svojmu telu signál, že ste pripravení uvoľniť sa. 

Túto metódu môžete použiť kedykoľvek počas dňa nie len ako úľavu od stresu, ale aj ako skvelú prevenciu pred ním. 

yourtango

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov