Ak ste ju už stretli, nepúšťajte sa jej. Ak nestretli, tak nezúfajte.

Každý hovorí o pravej láske, ale nie každému sa ju podarí nájsť. Ľudia hľadajú a hľadajú ako blázni, a stále nič. Ako teda dokážete zistiť, že už do vášho života tá pravá, osudová a bezpodmienečná láska prišla? Ako asi bude vyzerať? Kedy sa to stane?

Článok pokračuje pod videom ↓

Odpovede na tieto otázky sú možno jednoduchšie (alebo komplikovanejšie?), než by ste čakali.

Hovorí sa, že tie najlepšie veci k vám prídu práve vtedy, keď ich nehľadáte. Pretože práve v tú chvíľu, keď to najmenej čakáte, dostanete niečo, čo vám od základov zmení život.

Pravá láska, tá osudová, bude na tom podobne. Zjaví sa vo vašom živote z ničoho nič. Nebudete vedieť, odkiaľ prišla, ani prečo ste si to práve v tej chvíli zaslúžili. Ale stane sa to a potom už nič nebude také, ako predtým.

V jedno ráno sa zrazu zobudíte a zistíte, že všetko to temno pominulo. Že smútok a žiaľ vystriedala radosť a opätovná chuť do života. Že zrazu máte pri sebe niekoho, kto vás počúva a objíma kedykoľvek to potrebujete. Že máte pri sebe niekoho, kto upokojil všetky tie obrovské a ničivé vlny, z ktorých sa predtým skladal váš život. Že máte pri sebe niekoho, komu na vás záleží.

unsplash.com

Možno si hovoríte, že áno, takých už vo vašom živote bolo veľa, ale pamätajte si, že ak odišli, zrejme neboli, ako sa hovorí, „vyrobení pre vás“. Zrejme ste si neboli súdení a preto ste sa obaja museli vydať inou cestou. Ale to je dobre, pretože len tak ste sa mohli pripraviť na niečo väčšie.

Všetky predchádzajúce lásky museli odísť, aby ste mohli stretnúť tú pravú. A ak ste ju už našli, nenechajte ju odísť. Ak nie, nezúfajte.

Takže, ak sa teraz pýtate, čo je to vlastne tá osudová a bezpodmienečná láska, tak odpoveď je jednoduchá. Je to láska, ktorá sa zrodí z obyčajných drobností. Je to láska, pre ktorú ste ochotní riskovať a zároveň vás udržuje v bezpečí. Je to láska plná paradoxov, ale funguje. Je to láska, vďaka ktorej máte úsmev na perách a viete, že všetky trápenia prekoná. Je to láska, ktorá nie je perfektná. Ale aj napriek tomu viete, že je tá pravá.

Ak sa vám už podarilo takú lásku stretnúť, nikdy sa jej nevzdávajte. Nenechajte takého človeka z vášho života odísť. Nezničte ju ešte skôr, než môže vôbec začať, pretože je veľmi krehká. Pracujte na nej spoločne a budujte ju. Takáto láska si zároveň vyžaduje aj čas.

A ak ste ešte nenašli lásku, o ktorej by ste mohli povedať, že je „tá pravá“, nezúfajte. Pretože kto hľadá, ten nájde. Alebo lepšie povedané, kto nečaká a nechá všetko prirodzene plynúť, ten nájde.

unsplash.com

Pozri aj: Dokonalý vzťah neexistuje, no môžete sa k nemu priblížiť. Vedci tvrdia, že kľúčom k šťastnému vzťahu sú tieto 3 základné veci

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov