Samota môže byť pre vás tým najfantastickejším obdobím na svete. Stačí len, keď sa na ňu budete dívať trochu inými očami.

Byť single našťastie neznamená, že sa musíte zamknúť do vysokej veže, vyšívať nadrozmerné gobelíny a čakať, kým vás nájde ten pravý. Samota je super vec. Môžete spoznať samého seba, nemusíte sa nikomu prispôsobovať a môžete sa pustiť do vecí, na ktoré ste doposiaľ nemali čas. Ak zažívate práve toto obdobie, skúste si ho užiť naplno. Toto je 6 nečakaných benefitov, ktoré v sebe ukrýva práve stav bez partnera.

Článok pokračuje pod videom ↓

Veríme, že i vás tieto výhody naučia dívať sa na single stav inými očami.

#1 Môžete robiť to, čo vás skutočne baví

Všetci vieme, že niektoré hobby sú náročnejšie na čas. Nemusíte však brať ohľad na partnera. Môžete sa pokojne pustiť dokonca aj do vyšívania vyššie spomenutého gobelínu, ak je to to, čo vás skutočne napĺňa. Máte chuť zapísať sa na kurz bojových umení či hrnčiarstva? Tak šup-šup do toho! Teraz je na to ten najsprávnejší čas.

#2 Môžete byť autentickí

Photo by rawpixel on Unsplash

Nemusíte sa obávať toho, že niekomu nebudete vyhovovať. Stav single je najlepšie obdobie na to, aby ste skutočne mohli byť sami sebou. Vo vzťahoch každý raz za čas používa masky. Teraz ich však môžete smelo zahodiť.

#3 Nemusíte kráčať po vyšliapaných koľajách

Neverili by ste, koľko vecí v živote robíme len preto, že to robia všetci. Neraz uviazneme v nefunkčnom vzťahu, pretože „nemať partnera“ je stav, ktorý sa označuje ako zlyhanie. Nie. V skutočnosti je to naopak. Radšej samota, než roky vo vzťahu, ktorý nás pomaly ale isto ničí. Neísť po vyšliapaných chodníčkoch si vyžaduje veľa odvahy. Klobúk dole pred všetkými, ktorí to dokázali.

#4 Viac času na ostatných

Photo by Ben White on Unsplash

Tým, že nie ste vo vzťahu, si môžete dovoliť tráviť viac času nielen s priateľmi, ale aj s rodinou. Víkend u starej mamy? Prečo nie, určite sa poteší. Do života nám prichádza množstvo ľudí, ktorí nás obohatia. To najhoršie, čo môžete urobiť, je ostať doma a ticho plakať do perín.

#5 Proti gustu žiaden dišputát

Ak ste sami, nemusíte sa nikomu prispôsobovať. Preto i pri zariaďovaní vlastného hniezdočka sa môžete dokonale vyblázniť. Ak ste v detstve túžili spať v hojdacej sieti ako námorník, dnes si to môžete vyskúšať.

#6 Prilepšíte si

Photo by Clarke Sanders on Unsplash

To, že partneri sú na tom finančne lepšie ako tí, čo žijú single, je podľa odborníkov mýtus. I keď vo vzťahu si môžeme výdavky rozdeliť na polovicu, bez partnera podľa odborníkov míňame peniaze oveľa zodpovednejšie. Nemusíme totižto robiť kompromisy. Načo by vám bola nová kosačka či najnadupanejšia verzia stereo súpravy? Preto single stav môže byť skvelým benefitom aj pre vašu peňaženku, a to sa predsa počíta.

Pozri aj: Otvorený list všetkým (silným) ženám o tom, prečo je niekedy lepšie byť single

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov