Existujú 4 základné typy ľudí, s ktorými sa môžeme v romantických vzťahoch stretnúť.

Na svete existujú štyri typy ľudí v romantických vzťahov. Nemusíme ich počas života zažiť všetky, pokiaľ to nie je potrebné pre náš emocionálny rast, no niektoré určite áno. Niekedy zostaneme na jednom z týchto vzťahov zaseknutý dlhšiu dobu, alebo naopak, niektoré len naším životom doslova preletia. Tak či onak, každá osoba, ktorú na našej životnej ceste stretneme, je naším učiteľom. Dokáže nás naučiť veľa: o svete, o ľuďoch, o sebe samom. A každá so sebou prináša niečo iné.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Tí, ktorí stavajú mosty

Tento typ ľudí nás má pripraviť na to, aby sme prekročili rieku. Pomáha nám dostať sa z jedného miesta na druhé, teda vstúpiť do novej fázy nášho života. Vzťahy s takýmito ľuďmi sú pomerne krátke a intenzívne, pretože len čo vstúpime na most a urobíme prvé kroky, začnú z nášho života miznúť.  Väčšinou sa potom cítime smutne či zmätene a nedokážeme pochopiť, prečo odišli. No odpoveď je jednoduchá, splnili si svoju úlohu, dostali nás ďalej a teraz musíme opäť kráčať vlastnou cestou.

Ale to nie je všetko.  Po tom, čo takýto vzťah skončí, väčšinou vidíme všade iba zmätok. Sme náchylní k náhlym a ráznym životným rozhodnutiam a do nášho života prichádza zmena. Pretože nielenže sa pohneme ďalej a prekročíme rieku, na konci toho mosta už nebudeme rovnakí, ako keď sme na neho vkročili.

unsplash.com

#2 Tí, ktorí cestujú

Takýto typ ľudí je ten najbežnejší, takže šanca stretnúť ich je najvyššia. Väčšinou zostávajú v našom živote roky, či dokonca až navždy. Sú to cestujúci, pretože cestujú s nami po dlhý čas. Táto láska je obrovská, spaľujúca, plná závisti ale aj ničivá. Takíto ľudia sa väčšinou dotýkajú našich najbolestivejších miest, akoby im to dožičilo potešenie. Ale, nenahovárajme si, my sa správame presne tak isto.

Tento druh vzťahu je významný, pretože poukazuje hlavne na naše slabšie stránky. Jeho dĺžka závisí len a len od našej ochoty postaviť sa problémom, ktoré v nás cestujúci vyvolávajú. A potom, keď už to prestaneme robiť, sme pripravení pohnúť sa ďalej, na iný typ vzťahu.

#3 Tí, ktorí sú našou spriaznenou dušou

Sú to ľudia, s ktorými cítime oveľa hlbšie spojenie, než s kýmkoľvek iným. S nimi je všetko veľmi prirodzené, ľahké a jednoduché. Takmer žiadne hádky, len pokoj a rovnaká frekvencia, na ktorej sme s nimi naladení. Je to ako mať najlepšieho priateľa a životného partnera v jednom.

Keď niekoho takéto stretneme, je to akoby všetko zapadlo na svoje miesto a konečne bolo presne tak, ako má byť. Už žiadne trápenie, len čistá radosť.

unsplash.com

#4 Tí, ktorí otvárajú srdce

Toto je zas typ ľudí, ktorých má tú česť stretnúť len málokto – pretože nie každý musí. Niekedy si dokážete otvoriť srdce svetu aj sami, nepotrebujete na to iného človeka. No ak ho stretnete, potom zažijete najväčší šok a transformáciu vášho života. Takíto ľudia otvoria vaše srdce novým veciam, novým možnostiam, novým príležitostiam a celkovo novému svetu.

Je to pocit, akoby všetky emócie, všetky vaše túžby a sny boli zamknuté hlboko v nás a konečne prišiel niekto, kto má ten správny kľúč. Odomkne ich, pustí na slobodu a potom už nič nebude také, ako predtým.

Pozri aj: Ľudia nevedia, že týchto 7 vecí robíte preto, že máte strach, aby vám niekto (opäť) nezlomil srdce

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov