Pre strach zo zlomeného srdca niekedy robíme naozaj zvláštne veci.

Mať zlomené srdce vôbec nie je príjemné. Ba naopak, je to veľmi bolestivé, dokonca viac, ako keby vám niekto zlomil všetky kosti v tele. Mnoho ľudí zo strachu, aby už viac netrpeli, potom začne svoje srdce pred svetom zatvárať a začnú robiť veci, ktoré si možno ostatní nevedia vysvetliť. Dôležité je vedieť, že mať strach zo zlomeného srdca je v poriadku, ale nemusíte kvôli tomu zatvárať každé dvere na desiatky zámkov, keď láska zaklope.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Vyberáte si emocionálne alebo inak nedostupných partnerov

Vždy, keď sa vo vašom živote konečne objaví niekto, kto by sa vám páčil, na rad prichádzajú rôzne problémy, prečo to nemôže fungovať. Hovorí sa však, že ten pravý k vám príde vtedy, keď budete pripravení. No ak sa neustále budete báť, že každý človek vám zlomí srdce, ak sa budete báť zaviazať sa na dlhší čas, možno až navždy, potom pripravení pravdepodobne nebudete ešte veľmi dlho.

#2 Hľadáte ospravedlnenia pre zdanlivo bezvýznamné veci

Ak sa bojíte rozchodu, zlomeného srdca alebo celkovo odmietnutia, potom máte potrebu ospravedlňovať sa za úplne všetko, dokonca aj za veci, za ktoré by ste sa bežne vôbec ospravedlňovať nemuseli.

#3 Buď ste z niečoho až príliš nadšení, alebo vôbec. Nie je nič medzi tým

Niekedy strach z toho, že by vám niekto mohol zlomiť srdce, so sebou prináša“áno alebo nie filter“. Buď do vecí idete maximálne a so všetkým súhlasíte, alebo nesúhlasíte vôbec. A nič medzi tým pre vás neexistuje. Musíte si však pamätať, že vzťahy sú hlavne o rovnováhe. Nikdy nie sú len o áno alebo nie.

unsplash.com

#4 Stále sa držíte perfekcionizmu

Neuspokojíte sa s ničím iným, než s dokonalosťou. Bohužiaľ, opäť vás sklamem, dokonalosť neexistuje a už vôbec nie, pokiaľ ide o lásku. Láska či vzťah, nikdy to nebude dokonalé. Ale to je v poriadku.

#5 Hľadáte istotu akýmkoľvek spôsobom

Čítate si poslednú stranu knihy, googlite konce filmov, hľadáte spoilery a podobne. Nanešťastie, v reálnom živote nedokážete len tak zistiť, ako niečo skončí ešte predtým, než to začne. V reálnom živote budú niekedy veci neisté, niekedy nad nimi nebudete mať kontrolu, ale ani na tom nie je nič zlé.

#6 Meníte svoju bolesť na vtipy

Tí, ktorí trpia najviac, majú väčšinou najlepší zmysel pre humor. Pretože ak sa smejete a ak prinútite všetkých ostatných sa smiať, potom máte pocit, že tá bolesť nejako z vášho života zmizne. A je pre vás jednoduchšie sa smiať, než znova trpieť.

#7 Do vecí dávate všetko

Aj keď sa lásky bojíte, to neznamená, že nemilujete. Milujete. A milujete veľmi. Do všetkého, čoho sa dotknete dávate všetko, čo máte. Do všetkého dávate poriadnu dávku lásky.

A možno si myslíte, že ak sa vo vašom srdci vyskytne nejaká trhlina, že na to budete pripravení, no pravdou zostáva, že na zlomené srdce pripravení nebudete nikdy. Ale tento fakt by vás nemal odradiť od toho, aby ste svoje srdce otvorili a aby ste sa prestali snažiť.

unsplash.com

Pozri aj: Keď je jedna hodina ráno a vy si želáte len to, nech sa vráti späť. Otvorený list všetkým, ktorým zlomené srdce ničí život

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov