"A žili spolu šťastne, až kým nepomreli." Aj vy si pamätáte na koniec všetkých rozprávok? Dobrá princeznička si našla princa a tá zlá ostala na ocot. No šťastie nemusí spočívať len v partnerstve a deťoch...

Od detstva nám vtĺkajú do hláv rôzne šablóny. Šťastní vraj budeme, len keď naplníme všetko, čo nám diktuje spoločnosť. Doštudujeme prestížnu školu, vydáme sa za najlepšieho chlapa v dedine, porodíme mu dve deti (najlepšie chlapca a dievčatko), potom si nájdeme skvelý džob a budeme šťastní až do smrti. Keby to tak bolo, tak by všetci, ktorí toto majú za sebou, mali automaticky zažívať pocit nekonečnej Nirvány. No každodenný život nám ukazuje, že väčšinu to býva práve naopak.

Článok pokračuje pod videom ↓

Šťastie je vnútorný stav. Nezáleží na vonkajších okolnostiach. Teda ani od manžela, ani od detí, i keď pre niektorých to môže vyznieť ako rúhanie. Ak nechcete prenajať svoju maternicu malému votrelcovi, ktorého bude treba neustále kŕmiť a prebaľovať, nič sa nedeje. Ukážeme vám, že šťastie môže vyzerať aj inak.

#1 Zdravie a skvelý vnútorný pocit

Ak sa stanete rodičom, tak na pár rokov zabudnete sami na seba. Váš život sa bude točiť iba okolo toho malého človeka. Spýtajte sa aspoň jednej mamičky, čo také nezvyčajné a odvážne by chcela vyskúšať v posteli. Pravdepodobne vám odpovie, že osem hodín nepretržitého spánku. Sex je to posledné, na čo pomyslí. Preto ak máte iný cieľ, než materstvo, môžete nájsť svoje šťastie aj v zdravom životnom štýle. Choďte si zabehať. Doprajte si relax a vyváženú stravu. Budete na to mať dostatok času.

Unsplash.com/Brooke Cagle

#2 Kariérny rast

Ak máte prácu, ktorá vás neskutočne baví a napĺňa, vyhrali ste v lotérii. Drvivá väčšina ľudí chodí do práce len preto, aby mala z čoho zaplatiť účty a hypotéku. Ak vás však vaša práca baví a máte z nej skutočnú radosť, nie je dôvod, prečo by ste sa jej nemali venovať naplno. Tak plnou parou vpred!

#3 Naozajstní priatelia

Stretávajte sa. Urobte spolu niečo šialené. Nasadnite na najbližší vlak a vystúpte až na konečnej stanici. Cestujte, zbierajte zážitky, a to najmä v spoločnosti tých, čo milujete. A neberte sa tak vážne. Lebo vážnosť, to je čisté šialenstvo!

#4 Venujte sa svojim záľubám

Maľujte, šite alebo zbierajte hmyz. Je jedno, čomu sa budete venovať. Musí vás to však baviť. Možno nám nebudete veriť, ale veľa slávnych autorov umeleckých či literárnych diel začalo tvoriť z nudy. Aj vy máte šancu posilniť ich rady.

Unsplash.com/Anna Demianenko

#5 Šetrite

Neznamená to, že si na deň vyčleníte dva biele rohlíky a liter mlieka. Ale odložiť si z času na čas nejaké to euro nikdy nie je na škodu. Nikdy neviete, kedy ho budete potrebovať…

#6 Počúvajte svoj vnútorný hlas

Nerobte veci z donútenia. Ak sa vám vážne do niečoho nechce, nerobte to. Vyhnite sa návštevám, ktoré vám nedávajú zmysel. Ak ste single, máte jednu veľkú výhodu. Nemusíte sa nikomu prispôsobovať.

#7 Hýčkajte sa

Kúpte si dobrú knihu. Nebojte sa samoty. Máte právo na súkromie. Niekam si vyrazte, cestujte, starajte sa o seba a rozmaznávajte sa. A možno zistíte, že tá samota je celkom fajn.

Unsplash.com/Anna Demianenko

#8 Ak naozaj túžite po láske…

…tak začnite od seba. Viete, čo chcete, no viete aj to, čo určite nechcete. Preto verte, že na dobré sa oplatí počkať. Veď lepšie je byť pár rokov s človekom, ktorý za to stojí, než sa celý život trápiť s niekým, kto si vás nezaslúži.

Držíme vám palce!

Pozri aj: Brzdí vás minulosť? Toto je 10 znamení, že by ste sa mali posunúť ďalej, nakoľko ste v nej uviazli

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov