Foto: Photo by Andre Hunter on Unsplash

Znižujú vaše šance stať sa naozaj šťastným človekom.

Takmer každý verí v šťastie, no len málokomu sa ho podarí aj naozaj dosiahnuť. Prekážkou k nemu sú však veľmi často aj nasledovné mýty, ktorým ešte stále verí väčšina ľudí. Patríte k nim aj vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

Tie najčastejšie popísal portál Learning Mind. 

#1 Šťastie je naviazané na určitú udalosť

Väčšina ľudí si hovorí, že šťastní budú, keď si niekoho nájdu, keď doštudujú, keď si nájdu prácu snov, keď budú mať dieťa či keď pôjdu do dôchodku. Takto však neustále len na niečo čakajú, a ani sa nenazdajú, a život im pretečie pomedzi prsty ako voda. Nespravte rovnakú chybu – šťastie nie je závislé od žiadneho konkrétneho míľnika. Šťastní môžeme byť jedine tu a teraz. 

#2 Šťastní môžu byť len bohatí ľudia

Ani toto určite nie je pravda. Šťastní môže byť aj človek, ktorí nie je materiálne bohatý. Pravdou totiž je, že šťastie záleží od bohatstva našej duše, nie od stavu nášho bankového konta. Samozrejme, že materiálne veci nám môžu spraviť radosť, a vďaka peniazom máme väčšiu slobodu, to však neznamená, že zažiť pocit šťastia je bez nich nemožné. Navyše, aj peniaze si do života pritiahneme len pozitívnym myslením, a na to je pocit šťastia nevyhnutný. 

Photo by Antonino Visalli on Unsplash

#3 Šťastie nám môžu priniesť len iní ľudia

Ani toto vôbec nie je pravda. Niektorí ľudia stále čakajú na to, aby ich šťastnými spravil ich partner, priatelia, rodina či kolegovia. Je síce pravdou, že niektorí ľudia nás dokážu potešiť, určite však neplatí, že šťastie nám dokážu priniesť len iní. Jedinou osobou, ktorá vám ho dokáže dať, ste vy sami. 

#4 Šťastným môže byť iba človek bez problémov

Pravda je taká, že človek bez problémov na tomto svete neexistuje. Niekto ich má väčšie, niekto menšie, no problémy má jednoducho každý. Je však len na nás, ako sa s nimi vysporiadame, a či sa budeme neustále stavať do role obete, alebo či sa im vzoprieme, a šťastie nájdeme aj napriek nim. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov