Určite sa ju oplatí v sebe rozvíjať.

Túto kvalitu, ktorá je základom harmonického vzťahu, môže v sebe objaviť každý. Z muža spraví dokonalého partnera, ktorého by chcela mať každá žena. Môžeme ju v sebe vypestovať, avšak samozrejme, bude nás to stáť trochu námahy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Láska zabúda na seba. Hranice ega sa stierajú a do popredia sa dostáva ten druhý, ktorý je blízko nás. Ale ak vo vzťahu svojho partnera postavíme na piedestál, bude nám hroziť, že vyhoríme. Vzťah je krásny, ak v ňom nezabudneme na seba. Ak si necháme trochu priestoru na „dobitie bateriek“, osobný rast, záujmy. Muži, ktorí milujú partnerku, no nezabúdajú ani na seba, sú naozaj žiadaní. A to isté samozrejme platí aj o ženách.

Na nás skutočne záleží

pixabay.com

Mnohí v snahe čo najviac vyhovieť partnerovi stúpame na tie isté hrable. Vzdáme sa svojich záujmov, priateľov, niektorí dokonca aj rodiny. Robíme všetko preto, aby nás mal partner rád. Pritom zabúdame na to hlavné. Partner či partnerka nás musia milovať takých, akí sme. Práve takých si nás vybrali. Nemusíme nutne zahodiť celý svoj život len preto, že máme vzťah.

Syndróm „len aby druhým bolo dobre“, i keby to malo byť na náš úkor, často preberáme od našich rodičov. Avšak nie je v poriadku nebyť v poriadku. Ak vy budete kvitnúť, zatiaľ čo partner bude čoraz unavenejší a vyčerpanejší v snahe splniť vám každé želanie, svedčí to o vašom egoizme, ktorý, konieckoncov, nemá so skutočnou láskou nič spoločné. A to platí aj naopak. Preto ak chcete byť dobrým partnerom či partnerkou, nezabudnite seba postaviť na prvé miesto. Zdravé sebavedomie je nevyhnutnou prísadou, ktorú potrebuje každý vzťah.

Aj druhí potrebujú hranice

pixabay.com

Ľudia si k nám dovolia len to, čo im dovolíme my sami . Ak vás niekto zneužíva, nie je to len jeho chyba, ale najmä vaša, lebo ste to dovolili. Preto aj tým najmilovanejším musíme stanoviť hranice. Inak budeme celý život márne behať okolo nich a žiadať od nich úctu a rešpekt, ktoré sami sebe nevieme prejaviť.

Preto ak chcete byť rešpektovaný a milovaný partner či partnerka, skúste si občas spraviť čas sami pre seba. Napustite si vaňu, prečítajte knihu, alebo sa choďte len tak prejsť. Čas, ktorý investujete do seba, rozhodne stojí za to.

Pozri aj: Týchto 20+ sexy a zmyselných ilustrácií od talentovanej talianskej umelkyne vás úplne dostane

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov