Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Táto správa vás možno naozaj poteší.

Nicki Minaj, Jennifer Lopez, Kim Kardashian West, Iggy Azalea či mnohé iné. Tieto divy majú spoločné jednu vec, po ktorej túži každá jedna žena. Je ňou veľký zadok. Ak patríte k tým šťastným osobám, ktoré ho majú, okrem toho, že muži vás zbožňujú, pre vás máme ešte jednu skvelú správu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Your Tango informoval o jednej veľmi zaujímavej štúdii hovoriacej o tom, že ženy s veľkým zadkom sú nielenže mimoriadne atraktívne, ale sú aj viac inteligentné a oveľa viac odolné voči chronickým ochoreniam. 

Štúdia analyzovala dáta od 16-tisíc rôznych žien a prebehla pod vedením Oxfordskej univerzity. Jej autorom bol profesor Konstantinos Manolopoulos, ktorý sa k výsledkom vyjadril nasledovne: “Fakt, že distribúcia telesného tuku v tele je dôležitá pre zdravie, je známy už nejaký čas. Len nedávno sa však ukázalo, ako pozitívne pôsobí tuk v spodnej časti tela.”

Photo by Jernej Graj on Unsplash

Štúdia totiž jasne preukázala, že ženy s väčším zadkom mali nižšiu hladinu cholesterolu a glukózy, a naopak, vyššiu hladinu Omega-3 mastných kyselín, ktoré podporujú funkcie mozgu. 

Ukázalo sa tiež, že väčší zadok podporuje hladinu leptínu v ženskom tele, čo je hormón zodpovedný za reguláciu hmotnosti. Vedci tiež zistili, že tukové tkanivo na zadku ženám pomáha predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam, zápalovým ochoreniam a tiež ich chráni pred cukrovkou. 

Jedným dychom ale treba dodať, že reč je o väčšom zadku, nie o obezite – tá je, samozrejme, pre zdravie človeka veľmi škodlivá a nezdravá. 

V každom prípade ide o skvelú správu, ktorá ženy s väčším zadkom určite poteší. Potešila aj vás?

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov