Foto: Photo by Pietra Schwarzler on Unsplash

Je to náročné, keď niekto nedokáže opustiť vašu myseľ 24/7…

Možno poznáte ten pocit, keď ste po rozchode, sú 3 ráno a vy nedokážete zaspať, pretože všetko, čo plní vašu myseľ, sú smútok, prázdnota a beznádej. Už viete, že predošlý vzťah nebol to pravé, dokonca si už aj uvedomujete, že vami niekto možno manipuloval alebo vás využil. Viete, že si zaslúžite niečo oveľa lepšie, no napriek tomu sa v živote nedokážete pohnúť ďalej… 

Článok pokračuje pod videom ↓

Presne tieto pocity popísal portál Thought Catalog – navyše aj s radami, ako s tým bojovať. A vedzte, že nič iné vám ani nepomôže. 

Keď sa na niekoho snažíte zabudnúť, to prvé, čo muste spraviť, je vymazať si ho (a ideálne aj zablokovať) zo všetkých sociálnych sietí. A nehovorte, že to robiť nemusíte, pretože ho/ju už nesledujete… Vieme, že klamete. Oveľa viac vám to však ubližuje ako pomáha. Bez tohto kroku sa ďalej nepohnete. Lepšie vám bude, keď nebudete ani tušiť, kde a s kým práve je. 

Druhou zásadou je prerušiť akýkoľvek kontakt a ak sa aj on/ona o nejaký pokúsia, jednoducho to ignorujte. Akákoľvek reakcia by vás len dostala späť – presne tam, kde ste začali. A za ďalšie, nechcete predsa niekomu doživotne robiť záložný plán…

Unsplash

Veľmi dôležité je aj to, aby ste svojim priateľom povedali, že na túto osobu už jednoducho chcete zabudnúť. Určite sa vám to totiž nepodarí, ak vám ho/ju niekto neustále bude pripomínať. Nikto z tých, komu na vás záleží, s vašou žiadosťou určite nebude mať problém. 

A najdôležitejšie na záver – vráťte sa k veciam, ktoré milujete, a venujte im oveľa viac času, než kedykoľvek predtým. Písanie, tanec, yoga, kreslenie, čítanie, cestovanie… Čokoľvek. Robte jednoducho to, čo vás vystihuje, napĺňa, a čo vás robí vami.

Nechajte jednoducho život plynúť ďalej. Čo je vám súdené, to vo vašom živote ostane, alebo sa to k vám vráti. Dôverujte načasovaniu osudu. To najlepšie, čo pre tento moment môžete urobiť, je zabudnúť a užívať si svoj život ďalej. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov