Možno tieto veci robíte práve preto, že vám v živote chýba šťastie.

To, že ľuďom v živote chýba šťastie, sa vždy skôr či neskôr prejaví. A prejaví sa to práve takým spôsobom, akým ste to nečakali. Možno zrazu začnete robiť veci, ktoré ste predtým nerobili a neprikladáte im nejakú väčšiu váhu, ale aj oni môžu byť znakom toho, že vám chýba čosi iné. Že vám v živote chýba šťastie.

Článok pokračuje pod videom ↓

O aké veci napríklad ide?

#1 Časté utrácanie peňazí

Určite si poviete: „A čo je na tom?“ Sú to predsa vaše peniaze a môžete si s nimi robiť čokoľvek, čo uznáte za vhodné, to je pravda, no nevšimli ste si, že za tým všetkým môže byť ešte niečo? Ľudia majú totiž tendenciu príliš utrácať peniaze najmä vtedy, keď sa cítia smutne či deprimovane.

#2 Izolovanie sa od ostatných

Zostanete doma, a to aj napriek tomu, že nemáte nič na pláne. Vyhýbate sa všetkým naokolo a všetky akcie obchádzate na kilometre ďaleko. A vaša úzkosť je stále silnejšia a silnejšia.

#3 Viac sexu než zvyčajne

Ani na tom samozrejme nie je nič zlé, no ste si isté, že vám nechýba nič iné? Mnoho ľudí sa snaží sexom len vyplniť prázdnotu, ktorú pociťujú v živote, no aj napriek tomu sú jednoducho veci, ktoré sex nenapraví.

#4 Zanedbávanie vlastných potrieb

Vždy sa staráme o potreby ostatných, vždy sa usilujeme, aby ostatní mali všetko a cítili sa spokojne, až nakoniec zabúdame, že aj my, rovnako ako všetci, máme svoje potreby. A pamätajte, pokiaľ aj tie vaše potreby nebudú naplnené, potom šťastie do vášho života nepríde.

unsplash.com

#5 Prejedanie sa – alebo naopak, hladovanie

Ak vám v živote chýba šťastie, potom sa to môže prejaviť aj v stravovaní. Máte tendenciu prejedať sa, len aby ste zajedli smútok, no v konečnom dôsledku sa potom k tomu pridajú ešte výčitky, a tak ste deprimovaní čím ďalej, tým viac. V tom druhom prípade zas môžete držať hladovku a zjesť máločo, pretože váš žalúdok je zo všetkého toho stresu stiahnutý a vy v sebe neudržíte ani gram naviac.

#6 Vpúšťanie toxických ľudí do vášho života

„Poučku“ o tom, kto je toxický človek, veľmi dobre poznáte. Ale aj napriek tomu si ho vpustíte do svojho života, pretože máte pocit, že nič lepšie si nezaslúžite. Je to spôsob, ako sa trestáte.

#7 Riskovanie

Zbytočne sa vystavujete až príliš riskantným situáciám. No nie je to ten druh risku, ktorý by vo vás prebúdzal endorfíny, je to ten druh risku, ktorý už hraničí so všetkým.

#8 Porovnávanie sa s ostatnými, aby ste sa cítili ešte horšie

Najhoršie na tomto bode je to, že to robíte zámerne. Zámerne sa začnete porovnávať s ostatnými a zámerne si privolávate všetky tie negatívne myšlienky plné pochybností. A výsledok? Jasné, že sa cítite ešte horšie, než predtým.

#9 Škriabanie

Vaše ruky alebo iné časti tela sú úplne doškriabané. Škriabete sa neustále, pretože vám to spôsobuje určitý druh bolesti, pri ktorej máte opäť pocit, že si ju zaslúžite.

#10 Vyhýbanie sa doktorom

Viete, že musíte ísť k doktorovi, k špecialistovi alebo ku komukoľvek inému, no aj napriek tomu to odkladáte stále na neskôr, lenže to neskôr nejako neprichádza.

unsplash.com

#11 Sabotovanie dôležitých vzťahov

Niekedy si určité vzťahy s osobami nechceme pokaziť, nechceme na ne vyletieť, nechceme ich uraziť a nechceme sa k nim správať zle, no aj napriek tomu to urobíme. Často je to preto, že za nás hovorí smútok a samota  a preberá nad nami kontrolu.

#12 Užívanie alkoholu či drog

Pokiaľ nám v živote chýba šťastie, potom niet divu, že mnoho ľudí nachádza „útechu“ práve v alkohole či drogách. Na krátky čas dokážu urobiť svet znesiteľným, no pád do reality je potom ešte tvrdší.

#13 Konzumovanie vecí, na ktoré ste alergickí

Možno máte intoleranciu na mlieko, alebo by ste to nemali preháňať s nejakou inou potravinou, no to sú práve veci, po ktorých siahate. Akoby ste si chceli do života privodiť ešte viac zlého.

#14 Vyberanie nevhodného oblečenia

Niekedy, aj keď je vonku naozaj zima, schválne si oblečiete menej vrstiev, pretože ste presvedčení, že teplo je výsada, ktorú si vy nezaslúžite. Alebo aj naopak. Skrátka, obliekate sa neprimerane počasiu, výsledkom čoho je ešte horšia nálada.

#15 Príliš veľa cvičenia

Idete až do roztrhania tela. Cvičíte a cvičíte, a to aj vtedy, keď cítite, že už nemôžete.  Ba dokonca, vtedy pritlačíte ešte viac.

unsplash.com

Pozri aj: Všetkého veľa škodí. Toto sú 3 znaky toho, že sa až prehnane snažíte myslieť pozitívne

huffingtonpost
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov