Aj priveľa pozitívneho myslenia niekedy škodí.

Pozitívne myslenie dokáže úplne otočiť váš život k lepšiemu, no ak sa snažíte až príliš, potom to môže mať presne opačné účinky. Počuli ste už o tom, že menej je viac? Rovnako to platí aj v prípade pozitívneho myslenia. Niekedy, ak sa snažíte až príliš, môže to predchádzať obrovskému pádu.  A ako spoznáte, že aj vy to s pozitívnym myslením vo vašom živote preháňate? Napovedia vám tieto tri znaky.

Článok pokračuje pod videom ↓

O ktoré znaky ide?

#1 Nadmerné premýšľanie je vaším najlepším priateľom

Z každej strany počúvate len samé „mysli pozitívne“ alebo „tvoj život závisí na druhu tvojich myšlienok“ a všetky tieto či podobné tvrdenia sú pravda. Ale môžete sa napokon dostať do bodu, kde sa budete až príliš zameriavať na to, ako vlastne premýšľate, až sa premýšľanie pre vás stane skôr problémom, než úžitkom.V dnešnej dobe je naozaj ťažké aspoň na chvíľu si „vypnúť mozog“ alebo nepremýšľať nad každou jednou myšlienkou, ktorá vám prebehne hlavou a nadmerné premýšľanie je naozaj na dennom poriadku.

No najlepšia vec, ktorú môžete pre seba urobiť, je nechať všetko tak. Nech sa akokoľvek snažíte myslieť pozitívne, vždy budete mať aj negatívne myšlienky. Nemusíte ich potláčať do úzadia – potom to bude ešte horšie. Namiesto toho ich nechajte, nech prejdú vašou hlavou a nijako bližšie sa im nevenujte. A hlavne, neanalyzujte a nepremýšľajte úplne nad všetkým.

#2 Preháňate to aj s aktivitami

unsplash.com

Možno máte pocit, že nielen vaše myšlienky nie sú dostatočne pozitívne, možno máte dokonca pocit, že aj vo vašom živote robíte málo pozitívnych vecí. A výsledok? Začnete to preháňať so všetkým. Zrazu si do života sami dáte toľko fyzickej aktivity, až vám nezostane miesto na nič iné, než len stres a potom ste naozaj len krôčik od vyhorenia.

Čo robiť v takom prípade? Tak v prvom rade, nádych a výdych. Upokojte sa. Život nie sú preteky. Nemusíte sa nikam ponáhľať, nemusíte to preháňať s „pozitívnymi vecami či aktivitami“ vo vašom živote. Robte hlavne to, čo vám prináša radosť, čo vás baví a čo vás vždy naplní dobrou energiou. Nechcite všetko hneď a naraz. Malými krôčikmi ďalej zájdete.

#3 Prirovnávate seba k ostatným

Porovnávať sa s ostatnými je asi tá najhoršia možná vec, ktorú môžete urobiť. Na celej Zemi, nikde na svete nenájdete dvoch ľudí, ktorí by boli rovnakí. Nikto nemá presne taký život a také podmienky, aké máte vy. Ste jedineční, jediní svojho druhu. Preto porovnávať sa s ostatnými vôbec nemá zmysel, teda pokiaľ nechcete zabiť akékoľvek šťastie a radosť vo vašom živote. Ak už máte túžbu porovnávať sa, porovnávajte sa radšej sami so sebou.

Mať pozitívny, šťastný, vyrovnaný a skvelý život totiž znamená pre každého úplne čosi iné. A snažiť sa napodobniť ostatných vám taktiež nepomôže. Každý z nás kráča svojou vlastnou cestou a preto jediné, čo môžete urobiť, je nechať sa ostatnými inšpirovať, no nikdy by ste sa s nimi nemali porovnávať.

unsplash.com

Pozri aj: Brazílsky šaman prehovoril o temných stránkach kultu pozitívneho myslenia. Jeho slová vám môžu zmeniť život

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov