Spravíte si láskavosť, ak sa mu budete vyhýbať.

Možno si poviete, že jeho malé množstvo vám uškodiť predsa nemôže. Opak je však pravdou a najlepšie naozaj urobíte, ak sa mu budete vyhýbať úplne. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Nová štúdia totižto dokázala (alebo aspoň potvrdila), že konzumácia alkoholu znižuje schopnosť mozgu generovať nové bunky až o 40%.

Postihnutá pritom býva predovšetkým oblasť hipokampu. Je to však oblasť mozgu, ktorá je veľmi úzko spätá s našou pamäťou a aj jej najmenšie poškodenie môže spôsobiť závažné problémy.

Autorka výskumu, Dr. Megan Anderson taktiež dodáva, že v žiadnom prípade neplatí ani “pravidlo”, že alkohol v malej miere neškodí. Práve naopak, potvrdila, že nám škodí aj v minimálnych množstvách.

pixabay.com

Hlavným problémom pritom podľa jej slov je, že človek pri pití stráca mieru a tak sa aj “príležitostné” či “minimálne” pitie mení na niečo úplne iné.

Čo teda na záver dodať? Prísť o 40% mozgových buniek sa vám kvôli alkoholu naozaj neplatí. Skúste mu teda dať vo svojom živote definitívne zbohom – poďakuje sa vám nielen váš mozog, ale celé vaše telo.

Pozri aj: Týchto 5 každodenných zlozvykov poškodzuje náš mozog. Zbavte sa ich, kým nie je neskoro

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov