Foto: Photo by Masha Raymers on Pexels

Platia jednoducho za každých okolností.

Niektorí ľudia veria tomu, že život je sledom istých udalostí, pričom každá z nich sa udeje preto, že pre nás má nejaký zmysel. Iní zas veria tomu, že život je len sled náhod a udalostí, ktoré sa nám dejú bez hlbšieho významu. Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, faktom je, že existujú isté univerzálne životné pravidlá, ktoré platia vždy a všade.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Learning Mind. 

#1 Veci veľakrát nie sú len čierne alebo biele

Mnohí z nás majú nastavenie mysle “všetko alebo nič” a veci vidíme buď čierne, alebo biele. Skôr či neskôr by si mal však každý z nás uvedomiť, že v našich životoch je množstvo situácií, kedy to takto jednoducho nefunguje. Sú totiž udalosti, na ktoré sa dá pozrieť zo stoviek uhlov pohľadov, kým však máme čiernobiele videnie, nikdy sa nám to nepodarí. 

#2 Prílišný optimizmus škodí

Samozrejme, že je skvelé byť optimistom, no ešte lepšie je byť realistom. Určite ste už aj vy zažili situáciu, kedy ste sa na niečo veľmi tešili, alebo ste s niečím rátali, no nakoniec to nevyšlo. Vždy treba reálne vidieť to, že nie všetko vždy musí vyjsť. Čakajte to najlepšie, ale buďte pripravení aj na to najhoršie. 

#3 Na nikoho sa príliš nespoliehajte

Každý z nás niekedy potrebuje pomocnú ruku, no to najlepšie, čo pre seba môžete urobiť, je naučiť sa byť úplne samostatný. Ľudia totiž majú tendenciu sklamať nás vtedy, keď to čakáme najmenej. Nebráňte sa pomoci iných, no snažte sa žiť tak, aby ste na ňu nikdy neboli úplne odkázaní. 

Photo by Karina Tes on Unsplash

#4 Od nikoho nečakajte príliš veľa 

Väčšina ľudí koná tak, že hľadia predovšetkým na svoje záujmy. Nie je to ale nič, čo by ste im mali vyčítať – konať by tak mal každý. Zároveň je to však dôvod, pre ktorý nemôžete od druhých očakávať príliš veľa, a to aj keď máte pocit, že sú vám niečo “dlžní”. 

#5 Keď niečo chcete, musíte sa o to snažiť

Zázraky sa síce dejú, no aj pri nich platí, že im musíte ísť oproti. Bez námahy a tvrdej práce sotva niečo dosiahnete. Pracujete preto na tom, po čom túžite a nebojte sa ani spraviť prvý krok. To, o čo sa snažíte, k vám skôr či neskôr príde. 

#6 Život niekedy nedáva zmysel

…toto ste si už určite všimli. Niekedy to vyzerá tak, že život sa neriadi žiadnymi pravidlami a môžete tak mať pocit, že to, čo sa vám deje, vám nedáva žiaden zmysel a nerozumiete tomu. Všetko sa však deje pre niečo a skôr či neskôr vám do seba jednotlivé dieliky skladačky zapadnú. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov