Rozchod kvôli niekomu tretiemu vždy bolí o čosi viac.

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa páry rozchádzajú a určite žiaden z nich nie je príjemný. Ale rozchod kvôli tomu, že si váš partner našiel niekoho iného, je naozaj jeden z najhorších a najbolestivejších. V takejto situácii zostáva mnoho nezodpovedaných otázok: Podvádzal vás aj počas vášho vzťahu? Kde sa vlastne stretli? Ako to, že sa to vôbec stalo? A mnoho ďalších. A aby toho nebolo málo, nakoniec – po rozchode, sa cítite nielen ukrivdene, ale aj zmätene. 

Článok pokračuje pod videom ↓

A akými 6 fázami si potom musí prejsť každý, kto zažil rozchod kvôli nejakej tretej osobe?

#1 Paranoja

Najskôr ste úplne na vrchole svojej zmätenosti, až neviete, čo vlastne je a čo nie je pravda. Tak má niekoho iného, alebo si to len hlúpo namýšľate? Stretáva sa s niekým ďalším, alebo sa vám to len zdá? Bohužiaľ, váš vnútorný hlas vie odpoveď už dávno a takmer vždy má pravdu.

#2 Šok

Karty sú vyložené. Teraz už viete, že ste sa nemýlili. Nielenže váš vzťah skončil, ale váš, vlastne teraz už bývalý partner, má niekoho iného. A aj napriek tomu, že ste to tak nejak čakali, stále je to pre vás obrovský šok. Zrazu to na vás doľahne.

unsplash.com

#3 Zúfalstvo

A potom, čo prvý šok vyprchá, na rad prichádzajú bolesť, smútok a zúfalstvo so svojimi najlepšími kamarátkami – výčitkami. Bol celý ten vzťah len jedno veľké klamstvo? Miloval vás vôbec? Boli spolu po celý ten čas? Ako to, že ste si to nevšimli? Ako? Prečo? Začo? Načo? Toľko otázok, a tak málo odpovedí.

#4 Hnev

No a potom na rad prichádza tá najzaujímavejšia fáza. Fáza, kedy by ste najradšej tej škrate vytrhali všetky vlasy a umelé riasy či polámali gélové nechty. A vášmu bývalému fešákovi? Tomu by ste najradšej… No, v skratke, tiež by to poriadne schytal. Ste vo fáze, kedy vami lomcujú vlny hnevu.

#5 Zúfalstvo, dejstvo druhé

Po fáze plnej hnevu prichádza opäť zúfalstvo. Opäť si totiž uvedomíte, čo sa vlastne stalo, čo sa deje. A opäť ste smutní a zničení. No tentokrát je to niečo iné. Ste síce úplne zdevastovaní, ale iným spôsobom. Nedokážete to opísať, ale niečo sa mení.

#6 Oslobodenie

A napokon prídete na to, že jediná vec, ktorá vám pomôže, je hodiť to všetko za hlavu a preniesť sa cez to. Ešte stále ste trochu otrasení, ale svet už konečne nevyzerá tak zle, ako predtým. Zrazu zisťujete, že ste opäť veselí, plní života a energie a pripravení uzavrieť túto kapitolu raz a navždy.

unsplash.com

Pozri aj: Nevera je stará ako ľudstvo samo. Toto je 8 najčastejších dôvodov, prečo sa jej dopúšťame

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov