S týmito tvrdeniami sa určite stotožní každý introvert.

Ako popísala Susan Cainová vo svojom bestselleri Úspešný introvert, za akýsi „ideál doby“ je stále považovaný skôr extrovertný typ človeka. Čoraz viac do popredia sa však dostávajú aj introverti, o ktorých sa hovorí stále viac. Takže, čo vlastne znamená byť introvertom? Nižšie nájdete 14 tvrdení, s ktorými sa buď môžete ako introvert stotožniť, no zužitkovať ich môžete aj ako extrovert – a to na lepšie pochopenie introvertov vo vašom okolí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: To, že sú introverti tichí neznamená to, že nemajú čo povedať. Ich mĺkvosť znamená len to, že majú radi ticho a skutočne si ho užívajú.

#2: Introverti neradi pracujú v tíme. Omnoho lepšie sa im pracuje samostatne, kedy dosahujú aj oveľa lepšie pracovné výsledky.

#3: Introvertom trvá dlhšie, kým niekomu začnú dôverovať, no potom sú ich vzťahy pevné a trvácne.

#4: Z vedecky zatiaľ nevysvetlených dôvodov takmer každý introvert miluje daždivé dni.

#5: Introverti nechápu, ako môžu niektorí ľudia tráviť celé dni spolu – a to aj v počiatočnom štádiu zamilovanosti. Potrebujú priestor pre seba a tiché, nikým a ničím nerušené chvíle.

#6: Introverti dávajú veľký priestor introspekcii. Zatiaľ čo niektorí ľudia sa svojim problémom vyhýbajú, až kým sa pre nich nestanú toxickými, introverti sa často ponárajú do svojich myšlienok a tým sa svoje ťažkosti snažia riešiť už v zárodku.

#7: Aj keď introverti niekedy vyzerajú tak, že o svoje okolie nemajú záujem, ľudí pozorne sledujú a veľmi dobre im rozumejú.

favim.com

#8: Keďže introverti trávia menej času v spoločnosti, majú viac priestoru na čítanie, učenie sa jazykov, či dobrovoľníctvo.

#9: Mnoho ľudí si myslí, že introverti celý deň nečinne sedia doma a nemajú žiadne záľuby. Pravdou však je, že introverti sú veľmi kreatívni a mnoho najúspešnejších podnikateľov, či najobľúbenejších spisovateľov vzišlo práve z ich radov.

#10: Je mnoho partnerských dvojíc či priateľstiev, kde sa introverti a extroverti spájajú a dopĺňajú. Jeden druhému vedia poskytnúť veci, ktoré u rovnakého osobnostného typu nenájdu.

#11: Introverti sú veľmi dobrými poslucháčmi. Nebudú vám skákať do reči, pozorne vás vypočujú a ak to bude v ich silách, určite vám radi poradia.

#12: Pri každom introvertovi sa dá nájsť téma, ktorá ho zaujme a „rozviaže mu jazyk“. Ak ju nájdete, našli ste veľmi zaujímavého partnera do diskusie.

#13: Tak, ako si extroverti „dobíjajú baterky“ v spoločnosti, tak potrebujú introverti k načerpaniu novej energie ticho a samotu.

#14: Veľa ľudí si zamieňa hanblivcov a introvertov. Mnoho introvertov však pôsobí v spoločnosti veľmi sebavedomo a bez problémov dokážu vystupovať aj pred väčšou skupinou ľudí.

Pozri aj: 12 MILÝCH ILUSTRÁCIÍ UKAZUJE, AKO VNÍMAJÚ SVET INTROVERTI A EXTROVERTI

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov