Foto: youtube (screen)

Ak ste ho ešte nevideli, určite by ste to mali napraviť.

Tento horor aktuálne pobláznil celý svet – a to aj napriek tomu, že natočený bol už pred 9 rokmi. Prečo žne potom taký obrovský úspech až teraz? Odpoveďou je Tik Tok – ten z neho totiž v poslednom období spravil virálny hit. O tomto trende napísal viac aj portál Though Catalog.

Ak ste na Tik Toku, možno vašej pozornosti neuniklo jedno z tisícok videí, kde ľudia dokumentujú svoje pocity počas pozerania hororu Megan is Missing. Takmer každý si najprv myslí, že to zvládne bez problémov, no pravda je taká, že mnoho ľudí ho nakoniec ani nedokáže dopozerať. 

Megan is Missing je americkým hororom z roku 2011, a natočený je podľa skutočnej udalosti, ktorá 14. januára 2007 otriasla celou Amerikou. Len 14-ročná Megan Stewart vtedy bez jedinej stopy zmizla, a len o 3 týždne neskôr sa stalo to isté aj s jej najlepšou kamarátkou, Amy Herman.

Film je zostavený z videí, záznamov z chatu, webkamerových záberov, domácich videí a rôznych záznamov, ktoré bezprostredne zachytávajú dobu pred zmiznutím maloletej Megan. 

Väčšina filmu vám možno nepríde ničím “výnimočná”, mnohí dokonca považujú film za nudný. Absolútne všetko sa však zmení v posledných 15 minútach, kedy to väčšina ľudí vzdá, a horor ani nedopozerá.

Práve v záverečnej časti sú totiž zobrazené žalúdok dvíhajúce zábery zobrazujúce, čo sa dvom dievčatkám stalo. Na surových videách a fotografiách je zobrazené, ako boli znásilňované, mučené a nakoniec brutálne zavraždené. Potom boli naložené do sudov a následne boli zlikvidované. 

Zábery vyzerajú tak skutočne, až sa špekulovalo o tom, či sú skutočné. Režisér filmu, Michael Goi, preto na svojom Tik Toku zverejnil video, kde každého ubezpečil, že zábery skutočné nie sú – boli však vyhotovené po množstve diskusií s forenznými znalcami a policajtmi, aby čo najpresnejšie vyobrazovali realitu, ktorej museli Megan a Amy čeliť. 

Cieľom režiséra Michaela Goia bolo vyobraziť tento hrozný koniec čo najviac reálne, aby tým poukázal na to, aké nesmierne nebezpečné je stretávať sa s ľuďmi, ktorých spoznáme cez internet, a vôbec nič o nich nevieme. 

Ak ste teda tento film ešte nevideli, určite vám odporúčame čo najskôr to napraviť. To, že sa stal virálnym, je totiž zaslúžené, a takúto pozornosť si určite zaslúži. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov