Autor fotky: Elina Fairytale na Pexels

Mnohí by sme asi čakali niečo iné.

Každý z nás by prirodzene chcel žiť dlhý, šťastný a naplnený život. Ak po tom túžite aj vy, možno vás pomôže nasmerovať tento zaujímavý výskum. Vedci sa v ňom pozreli na to, čo je kľúčom k dlhému životu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Výsledky tejto zaujímavej štúdie publikoval portál Your Tango. Možno vás to prekvapí, ale vedci prišli na to, že ak chcete žiť čo najdlhšie, musíte si nájsť skvelých priateľov. 

Výskmníci zbieral dáta až 75 rokov, a došli na niečo veľmi zaujímavé. Ukázalo sa totiž, že nezáleží len na tom, že sa s týmito priateľmi budete cítiť dobre. Ešte dôležitejšie je to, čo si o vás títo ľudia budú myslieť. 

Výskum totiž jasne dokázal, že najdlhšie žili muži, o ktorých si ich priatelia mysleli, že sú svedomití a otvorení, a najdlhšie sa dožívali ženy, ktorých priateľky si mysleli, že sú príjemné a emocionálne stabilné. 

Autor fotky: Helena Lopes na Pexels

Zaujímavým bolo aj zistenie, že respondenti takýmito v skutočnosti ani vôbec nemuseli byť, pozitívne na nich pôsobilo už len to, že ich priatelia si to o nich naozaj mysleli. 

Aký je teda záver? V zásade veľmi prostý. Mali by sme sa obklopiť ľuďmi, s ktorými sa nielenže budeme cítiť dobre, ale ktorí si o nás budú myslieť to najlepšie. Priatelia vo vás totiž niekedy uvidia aj tie skvelé veci, ktoré sami možno prehliadate. 

Platí to ale, samozrejme, aj naopak. To najlepšie, čo pre seba môžete urobiť, je odstrihnúť zo svojho života toxických priateľov, od ktorých cítite namiesto podpory len závisť. 

Ako totiž vidíme, štúdia potvrdila každému veľmi dobre známu vetu: “S kým si, taký si”. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov