Myslíte si, že nevera sa týka iba osobných asistentiek? Zaľúbia sa do šéfa a zabudnú, kde je sever. Výskum však ukazuje, že oveľa viac podvádza iná skupina žien. Tie, od ktorých by ste to absolútne nečakali...

Niektoré zamestnania so sebou prinášajú pocit absolútnej frustrácie. Ak vám chýba sebahodnota a ocenenie, podľa viacerých psychológov máte tendenciu hľadať šťastie v cudzom náručí. Väčšinu si ženskú neveru spájame s lukratívnymi zamestnaniami, v ktorom žena využije ženské zbrane, len aby sa trošku posunula v kariérnom rebríčku. Netreba však všetky hádzať do jedného vreca…

Článok pokračuje pod videom ↓

K nevere vedie veľa ciest. Ženy však málokedy podvádzajú preto, lebo by nevedeli udržať na uzde svoj sexuálny chtíč. Väčšinu žien k tomu vedú rôzne emocionálne dôvody. Ak ju neustále ponižuje partner, alebo je vo vzťahu nešťastná, či sa chce jednoducho manželovi pomstiť za neveru a tak skúša metódu „Oko za oko, zub za zub.“

Jedna štúdia sa zamerala na vcelku neobvyklý pohľad na neveru. Zaujímala sa o to, v ktorom zamestnaní majú ženy najväčšiu tendenciu podvádzať. A zdroje informácií hľadala na britskej stránke Illicit Enconters, ktorá je vlastne zoznamovacím portálom, v ktorom môžete nájsť viac ako 10-tisíc profilov. Takých zoznamiek je dosť, však? No táto stránka sa líši jedným „nepodstatným“ detailom. Užívatelia na nej sú zadaní, a jednoznačne hľadajú mimomanželský pomer.

Okolo 20 percent užívateliek stránky uvádza, že sa cítia osamelo, pričom 27 percentám žien ide vyslovene o sex. Jediné, po čom túžia, je uspokojiť fyziologické potreby. Christian Grant, ktorý je hovorcom stránky, však svetu poskytol informáciu, ktorá jednoznačne stojí za pozornosť.

Až 20 percent žien tvoria ženy v domácnosti, iným slovom gazdinky. Áno, to sú tie, ktorých jedinou náplňou je starať sa o manžela a domácnosť. Máloktorá žena však ako malé dievča snívala o tom, že sa stane gazdinkou na plný úväzok. A práve táto skupinka žien má najväčšiu tendenciu podvádzať.

Unsplash.com/Paolo Naomi

I keď sa to na prvý pohľad môže zdať prekvapivé, v skutočnosti to má určitú logiku. Ženy sa cítia osamelé, frustrované a celkovo nie sú spokojné ani so svojim životom, ani so svojim manželstvom. Ak vám chýba zmysluplná činnosť, premkne nás nuda. A to sa týka najmä tých domácich paničiek, ktoré ostávajú doma, pretože nemusia robiť, pretože partner ich finančne zabezpečí. Ale bavilo by vás celý deň len nakupovať, chodiť na kozmetiku a potom čakať doma nekonečné hodiny, kým sa partner vráti domov?

Zamestnanie nie je len o zarábaní peňazí, ale aj o osobnej realizácii, ktorú všetci potrebujeme k svojmu životu ako soľ. Okrem toho väčšina partnerov, ktorí dokážu svoju polovičku finančne zabezpečiť, na oplátku očakávajú, že žena bude poslušná a vďačná, čo znižuje jej sebavedomie. Tak sa zdá, že byť paničkou, ktorá celý deň čaká na manžela, nie je niečo, čo by sme im mali závidieť! A prečo podvádzajú muži? Aby si posilnili ego, z arogancie či preto, aby uvoľnili neustále napätie.

A aký záver si z toho môžeme vyvodiť? Nezáviďme nikomu. Ani tej žene, ktorej život na sociálnych sieťach vyzerá až príliš dokonale. Netušíme, čo všetko sa za tým ukrýva!

Pozri aj: Poučte sa z chýb iných. Toto je 8 vecí, ktoré by ste pri sexe robiť naozaj nemali

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov