Foto: Photo by Alex Iby on Unsplash

Keď nám na niekom záleží, myslíme si, že by nám nikdy neublížil.

Opak je však často pravdou. Veľakrát nás zradia práve ľudia, od ktorých by sme to čakali najmenej. Ako tomu však predísť? Spoľahlivým riešením je všímať si isté varovné signály, ktoré títo ľudia vysielajú, a nedávať im nad vaším životom moc. 

Článok pokračuje pod videom ↓

O aké signály ide? To už popísal portál I Heart Intelligence. 

#1 Správajú sa inak

Ak sa už nejakú tú dobu poznáte, viete, aké správanie je pre danú osobu prirodzené a zvyčajné. Ak sa zmenilo, je veľmi vysoko pravdepodobné, že niečo sa nedeje, a že tento človek pred vami niečo skrýva. 

#2 Sú až príliš milí

Ľudia, ktorí majú výčitky svedomia, bývajú niekedy až nezvyčajne milí. Chcú tým prekryť svoje nekalé úmysly a takouto pretvárkou vás ubezpečiť, že sa vlastne nič nedeje. 

#3 Niečo pred vami skrývajú

Skrývate napríklad pred svojím partnerom svoj telefón či počítač a bolo by pre vás hrozné, keby sa k nim dostal? Ak nie, zrejme máte čisté svedomie, a nemáte čo skrývať. Ak to však niekto robí, ani zďaleka to nie je dobré znamenie. 

Photo by Jakob Owens on Unsplash

#4 Klamú vám

Ak ste na to pri danej osobe neboli zvyknutí, no zrazu zistíte, že vám klame, je to obrovským varovným signálom, že tých lží môže byť ešte oveľa viac – akurát sa k vám ešte všetky nedostali. 

#5 Už s vami nič neplánujú

Či už ide o vášho partnera, priateľa či nadriadeného, cítite, že táto osoba sa vyhýba rozhovorom o budúcnosti, pretože už nie ste jej súčasťou. Akurát ešte možno nevie, ako vám to povedať. 

#6 Vaše okolie vás varuje

Veriť klebetám a intrigám samozrejme nie je dobré, no ak sa vám niečo na danú osobu donieslo od viacerých ľudí, alebo z nejakého relevantného zdroja, určite by ste mali zvýšiť ostražitosť. Možno ste len ďalšou obeťou. 

#7 Správajú sa podráždene

Ak človek nemá čisté svedomie, zväčša je nervózny a nie je vo svojej koži. Ak to pozorujete aj na dotyčnej osobe, môže to byť spôsobené tým, že vás už zradila, a preto sa vo vašej prítomnosti cíti veľmi nekomfortne. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov