Neopätovaná láska bolí, ale nie je to koniec sveta.

Myslím, že budete súhlasiť ak poviem, že len veľmi málo vecí je horších, než neopätovaná láska. Niekomu by ste dali celé svoje srdce, no on k vám neprechováva žiadnu náklonnosť. Celý čas na toho človeka musíte myslieť, všetky vaše myšlienky sa točia okolo neho a neustále sa vám pred očami prehrávajú idealizované predstavy o tom, čo by mohlo byť. Ale nebude. A vy to viete. Ako sa z toho dostať? Ako sa preniesť cez lásku, ktorá vám nebola daná späť?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Prijatie je cesta k zotaveniu

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je prijať všetky emócie, ktoré cítite. Inak to nejde. Odmietanie bolí, no popieranie spôsobí ešte viac škody. Výskumy naznačujú, že emocionálne rana nás bolí rovnako, ako fyzické zranenie. A čo urobíte, ak sa v živote fyzicky zraníte? Začnite podnikať všetko možné, len aby sa vám to zahojilo, začnete byť k sebe milí a úprimní. A presne to musíte urobiť aj teraz. Dopriať si čas, ale aj napriek tomu stále pokračovať v normálnom, každodennom živote.

#2 Uvedomte si jedno – nie ste sami

Momentálne sa cítite naozaj hrozne. Ste plní bolesti, smútku z neopätovanej lásky či dokonca hanby z toho, že niekoho milujete, no on vás nie. V takom prípade si musíte uvedomiť jedno: neopätovaná láska sa stáva. Stáva sa to každému. Nie ste v tom sami. Tak sa už prestaňte podceňovať a obviňovať, že je s vami niečo v neporiadku. Všetko je presne tak, ako má byť.

#3 Stalo sa vám to už predtým?

Skúste sa zamyslieť nad tým, či ste sa ocitli v podobnej situácii už predtým. Ak áno, možno sa z toho stáva akýsi „zvyk“ a vy máte tendenciu byť priťahovaní k ľuďom, ktorí nehľadajú nejaký vzťah. Nesmúťte, dobrá vec je tá, že teraz si to už uvedomujete a môžete podnikať kroky vpred.

unsplash.com

#4 Raz budete vďační aj za takúto lásku

Áno, teraz možno nie. Teraz ste možno príliš ranení na to, aby ste si uvedomili, že niekedy budete vďační aj za takýto druh lásky. Ale láska je nádherná. A mocná. Prebúdza v nás všetko živé. Prebúdza v nás pocity, o ktorých sme si ani nemysleli, že existujú. Je zdrojom našej inšpirácie, našou múzou. A raz to všetko oceníte. A to aj napriek tomu, že táto láska bola a ostane neopätovaná.

#5 Musíte si uvedomiť, že s daným človekom nikdy nebudete

Bude ťažké to pochopiť, ale je to kľúčová vec. Ten človek vás nemiluje. Nikdy si nebudete blízki, nikdy spolu nebudete chodiť a nikdy spolu nebudete vo vzťahu. Musíte sa vzdať tej myšlienky, ktorá vám našepkáva, že predsa len by sa to mohlo potenciálne stať. Nemohlo. A nestane.

#6 Zamyslite sa nad tým, naozaj je ten človek taký perfektný?

Naozaj je taký, aký si myslíte, že je? Nie je to už len vaša predstava? Nezidealizovali ste si ho len vo vašej hlave? Nikto nie je perfektný. A určite ani ten človek nie je. Vlastne, určite má množstvo zlých vlastností, ktoré veľmi jednoducho prehliadate, pretože ich nechcete vidieť.

#7 Prestaňte sa kritizovať a začnite si znova vážiť samého seba

Teraz je ten perfektný čas na to, aby ste si k sebe opäť našli cestu. Pochybnosti, podceňovanie a všetko zlé, o ktorom tu už dnes bola reč, musí ísť naozaj bokom. Milovali ste niekoho, kto vás nie, no a čo? Je to úplne bežná a normálna vec. Začnite si znova vážiť samého seba, pretože máte na viac. Uvidíte, že nakoniec do vášho života príde niekto, kto tam aj tak už od začiatku mal patriť a všetko bude tak, ako to malo byť.

#8 Je čas vyjsť zo svojej komfortnej zóny

Už sa nemôžete ďalej len schovávať pred svetom, uzatvárať sa do seba a odmietať všetkých a všetko. Je čas vyjsť von z vašej ulity a začať znova žiť. Je čas prijať všetku tú bolesť a pohnúť sa ďalej. Nemôžete stáť na jednom mieste donekonečna.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 5 životných lekcií, ktoré vás naučí jedine neopätovaná láska

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov