Foto: Photo by omid bonyadian from Pexels

Jedinou osobou, ktorá vám dokáže priniesť šťastie, ste vy sami.

Množstvo ľudí, ktorí sú single, si myslia, že šťastní budú až vtedy, keď si niekoho nájdu. Mnohých to síce prekvapí, ale takto to nefunguje. Na celom svete totiž existuje len jediná osoba, na ktorej závisí naše šťastie – a je to presne tá osoba, na ktorú sa pozeráte každý deň v zrkadle. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako uvádza aj portál Thought Catalog, keď sme single, neraz sa zahľadíme na sladké páry držiace sa na ulici za ruky, a zamyslíme sa nad tým, či niekedy niečo podobné zažijeme aj my. Podobné myšlienky možno máte aj pri scrollovaní sociálnymi sieťami, kde na vás spokojné páry doslova vyskakujú z každého rohu. V ilúzii tejto bubliny preto nie je ťažké uveriť tomu, že človek môže byť skutočne šťastný len vtedy, keď je s niekým vo vzťahu. 

Vtedy je však na mieste položiť si otázku – prečo chcete byť vo vzťahu? Preto, aby ste boli naozaj šťastným človekom, alebo preto, aby si to o vás ľudia mysleli? Naozaj potrebujete byť zamilovaný do nejakej osoby, aby ste si život užívali naplno? Naozaj sú šťastné konce len pre ľudí, ktorí sú vo vzťahu?

Photo by MBARDO from Pexels

Naozaj sú veci len čierne biele? Naozaj existujú len 2 možnosti – byť alebo nebyť zamilovaný, a nič medzitým? A čo vaše sny a vaše životné ciele? Túžba precestovať svet? Dosiahnuť pracovné úspechy? Rozvíjať sa ako osbnostne, tak aj duchovne? Na to predsa nepotrebujete nikoho iného, len seba. 

Skutočné šťastie spočíva v tom, keď objavíte zmysel svojho života. Keď zistíte, aká činnosť vám do života prináša tú najväčšiu radosť. Keď sa zamilujete do svojej vlastnej spoločnosti. Najprv totiž musíme mať dostatok lásky pre seba, až potom ju dokážeme odovzdať aj niekomu inému. 

Kto totiž čaká na to, že šťastným ho urobí niekto iný, pripravuje sa o možnosť oslavovať život sám. Ten, kto sa cíti byť sám, akoby hovoril, že je prázdnym či neúplným človekom. Tak to však určite nie je. Kto chce nájsť šťastie s niekým, musí najprv nájsť šťastie sám v sebe. 

Kráľovná predsa môže byť kráľovnou aj bez muža, a kráľ môže byť kráľom aj bez ženy. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov