Hovorí sa, že jediné na čo muži myslia a čo chcú, je sex. Sčasti je to pravda, lebo mužská prirodzenosť je aj taká, no zároveň je to aj mýtus. Muži predsa nie sú bytosti, ktoré by mysleli len na to jedno jediné.

Pýtate sa, čo potom muži chcú? Odpovedať nie je ľahké, nakoľko muži neradi rozprávajú o sebe, o svojom vnútornom prežívaní a o vlastných emóciách. Napriek tomu sa nám podarilo zistiť 6 najčastejších odpovedí na otázku, po čom muži vo vzťahu túžia. Z niektorých budete iste prekvapení.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu sú…

Možnosť nemať sex

Ani pre mužov nie je sex až taký dôležitý, ako sa na prvý pohľad zdá. Samozrejme, majú ho radi a vedia si ho užiť, no zjavne nie je pre nich všetkým. Aj chlapi rozlišujú rôzne prejavy intimity a rovnako ako ženy, aj oni niekedy preferujú len sa tak k niekomu pritúliť a pozrieť si film, porozprávať sa alebo si dať dlhú podvečernú prechádzku… Len sa im to dáva najavo ťažšie, než ženám.

Unsplash.com/Toa Heftiba

Sloboda

Čiastočne to nadväzuje na to, o čom sme hovorili pred chvíľou, a teda – muži chcú mať možnosť povedať nie a okrem toho túžia, aby ste to akceptovali. Inak povedané, boli by nadšení, keby ste ich neťahali na nákupy, ale radšej tam vzali kamošku a im nechali voľnú ruku. V každom vzťahu je dôležité, aby si obaja zachovali osobnú slobodu. Tak ako vy nie ste povinná urobiť všetko, čo muž povie, ani oni nie sú povinný plniť vám všetky priania a rozmary. Kameňom úrazu je, že si to jedna, alebo obe strany, nechcú pripustiť.

Vy nie ste jeho slúžka a on nie je váš domáci miláčik, doplnok a podobne. Ste rovnocenní partneri, ktorí dávajú svoju lásku tomu druhému slobodne a dobrovoľne. Láska znamená snažiť sa o dobro toho druhého… K tomu už viac niet čo dodať.

Pocit, že je pre vás jedinečný

Len pokoj. Toto nie je o hladkaní mužského ega. Tak ako ženy potrebujú podporu a lásku, tak muži potrebujú vo vzťahu cítiť dôveru a ocenenie. Je to pre nich veľmi dôležité, lebo kdesi hlboko vo vnútri majú veľký problém so sebadôverou a preto majú často sklony podceňovať sa a neveriť si.

Dobre im preto padne, ak ich partnerka ocení a to nie len jednoduchým komplimentom, ale cielenou pochvalou ako napríklad: „Ďakujem Ti, že si urobil…/Vážim si, že si…/Vďaka, že si urobil…, viem, že to pre teba nebolo ľahké…“ Dôležitejšie než slová sú skutky, tak ako vás, aj vášho partnera dokáže potešiť malý darček či pozornosť.

Unsplash.com/Allef Vinicius

Menej žiarlivosti

Muži majú problém keď cítia, že ich partnerka žiarli na iné ženy v ich okolí. Samozrejme, i žiarlivosť patrí k zdravému vzťahu, ale aj ona musí mať svoje medze. Žiarlivostné scény, kontrolovanie mobilu či výsluchy sú dávno za hranicami. To, že si vás partner vybral ešte neznamená, že pre neho ostatné ženy prestali existovať. Áno, vaše miesto – miesto partnerky je už obsadené, ale tak, ako ani pre vás neprestali ostatní chlapi existovať, ani váš partner neprestal vnímať ostatné ženy.

Doprajte mu, aby mal dobré vzťahy s kolegyňami, susedou či kamarátkou z detstva. Ak je váš vzťah pevný, stojí na dôvere a preto sa nemusíte neustále obávať zrady. Okrem toho, žiarlivostné scény sú asi najhorším prostriedkom ako dať najavo svoje obavy z toho, že prídete o toho druhého.

Konštruktívne hádky

Ženy, úprimne, niekedy to preháňame s tým, že pri hádkach naozaj vyťahujeme aj veci, ktoré sú už dávno pasé. Niekedy sa necháme ovládať emóciami až tak, že konáme bez rozmyslu. A k čomu to vedie? K vyriešeniu konfliktu určite nie. Takže nabudúce, keď sa budete hádať, skúste sa sústrediť na podstatu problému a nie na vedľajšie záležitosti, ktoré riešenie kríz a ťažkostí len odďaľujú a všetko zbytočne komplikujú.

Unsplash.com/Chris Benson

Viac nahoty

Ženské telo mužov neuveriteľne priťahuje a nemusí byť dokonalé ako zo žurnálu. Muži si všímajú, čo máte oblečené, no ešte viac sa sústredia na to, čo oblečenie skrýva a čo odhaľuje. Nie je žiadnym prekvapením, že v súkromí a v tom najbližšom a najintímnejšom priestore by od svojej partnerky uvítali menej zábran a viac nahoty. Isteže, nemusíte sa v jednom kuse po dome promenádovať nahá, no iste ho poteší, keď nebudete doma chodiť naobliekaná ako snehuliak. Muži však nemajú veľké pochopenie pre ženskú hanblivosť…

Muži a ženy sú veľmi rozdielni no určite sa dá dospieť ku kompromisu. Stačí len viac a otvorenejšie komunikovať a lepšie toho druhého počúvať…

Pozri aj: Romantické milovanie či bohapustý sex? Týchto 10 kvalít si užijete jedine pri milovaní

yourtango.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov