Bolí to. Ale aj o tom je život.

Milujete niekoho, no on nemiluje vás. Alebo milujete niekoho, kto sa kedysi tváril, akoby tu bola nádej na lásku, no teraz je to už preč. Možno milujete niekoho, kto vás síce miloval, no na scénu prišiel niekto nový, alebo to proste život zariadil tak, že vás už nemiluje. Alebo jednoducho milujete niekoho, kto s vami nezdieľa a nikdy ani nebude zdieľať rovnaké pocity. A to všetko bolí. Bolí to tak strašne, až sa z toho idete zblázniť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Pýtate sa sami seba, čo ste urobili zle. Kde sa stala chyba? Čo majú ostatní a vy nie? A čoraz viac premýšľate nad tým, čo urobiť, alebo ako prinútiť toho druhého, aby sa do vás zázračne zamiloval. Bohužiaľ, neexistuje žiaden kúzelný elixír, žiadne kúzlo či iný druh čiernej mágie, ktorý by dokázal vykúzliť lásku. Ak raz láska chýba, tak jednoducho chýba.

A preto jediná vec, ktorú musíte v takomto prípade urobiť, je nerobiť nič. Skutočne. Viem, to nie je zrejme to, čo ste chceli počuť, ale rozhodne je to to, čo musíte počuť.

Nerobiť nič je ťažké. A určite vás to oberie o množstvo energie. Jednoduchšie by v tomto prípade bolo robiť niečo. Pretože je to prirodzené pre nás ľudí – robiť niečo.

Možno začnete mať myšlienky o tom, že na sebe musíte niečo zmeniť. Že ak zmeníte farbu vlasov, štýl obliekania alebo rapídne schudnete, že to privedie vašu „lásku“ a zamiluje sa do vás.

unsplash.com

Možno sa vám otvoria oči a vy uvidíte všetky „nedostatky“, ktoré máte oproti zvyšku svetu a budete sa ich snažiť opraviť. No nerobte to. Nemeňte sa kvôli niekomu. Ak už predsa len chcete zmenu, zmeňte sa kvôli sebe. Nemeňte sa kvôli druhým ľuďom, len aby vás milovali. Pretože, viete ako sa hovorí: „Môžete byť tou najšťavnatejšou broskyňou na strome, no vždy sa nájde niekto, kto nemá rád broskyne.“

Prestaňte očakávať, že ak sa zmeníte, ten druhý príde s kyticou a otvorenou náručou. Že s poslednou kvapkou novej farby, ktorá dopadne na vaše vlasy udrie veľký gong a vaša „láska“ sa do vás zamiluje. Pretože budete ešte viac sklamaní. Zmena samého seba – zvnútra či zvonku, nie je tou správnou cestou. Nie je to to, čo by ste mali urobiť.

Prečo? Pretože on/ona vás jednoducho nemiluje. Nemiluje vás. A nebude. Nech urobíte čokoľvek. Viem, nepočúva sa to ľahko. Viem, priznáva sa to ešte ťažšie, ale je to tak.

No určite raz príde niekto, kto vás milovať bude. Bude vás milovať úplne celého – od hlavy až po päty a so všetkými vašimi chybami

Takže, ak niekoho milujete, no on nemiluje vás, nerobte nič. Nehľadajte zaklínadlo, nemeňte sa, nestrácajte svoje hodnoty. Nechajte ho, nech si ide vlastnou cestou a vy sa tiež poberte tou svojou. Nikto nevravel, že to bude jednoduché. A bude si to vyžadovať aj veľa času, tak si nechajte toľko, koľko potrebujete.

No nechajte to ísť. Nelipnite na tom. Možno vám to nebolo súdené. Možno to nebolo pre vás. A možno to dopadlo tak, ako to dopadlo preto, pretože tam vonku na vás čaká niekto, kto si vás zaslúži. Niekto, kto vás bude naozaj milovať aj so všetkými vašimi chybami. Niekto, kvôli komu sa nebudete musieť meniť.

unsplash.com

Pozri aj: Otvorený list každému, kto sa tvári, že vás má rád a nakoniec vám podrazí nohy

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov