Aké sú tie najšialenejšie konšpiračné teórie, o ktorých ste počuli?

Konšpiračné teórie. Mnohými nenávidené, inými zase milované. Konšpiračné teórie sú prakticky teórie a rôzne dohady, ktoré vo väčšine prípadov nikto nevyvrátil, no tiež nikto ani nepotvrdil. Či už im budete veriť alebo nie, to je len na vás. Pravdou však zostáva, že aj keď niektoré znejú naozaj šialene, musíte sa nad nimi aspoň na chvíľu zamyslieť.

Článok pokračuje pod videom ↓

A aké sú tie najšialenejšie konšpiračné teórie?

#1 Snapchat si ukladá všetky vaše fotografie a potom ich pridáva do vládnej databázy

Nebolo to dávno, čo čelil Facebook obrovským problémom ohľadom súkromných údajov, takže prečo by rovnako „nezodpovedne“ nemohli konať aj ďalšie sociálne siete? Táto teória hovorí o tom, že Snapchat si ukladá všetky vaše fotografie, ktoré následne predáva vláde. Nuž, nie je to potvrdené, že je to naozaj tak, ale taktiež to nemusí byť ďaleko od pravdy.

#2 J.K Rowling nie je skutočná

Ďalšia šialená konšpiračná teória zas hovorí o tom, že autorka najznámejšej série o čarodejníckom svete je len obyčajná herečka, ktorú si niekto najal a Harryho Pottera napísalo dokonca hneď niekoľko autorov.

#3 Fínsko neexistuje

Táto teória sa začala šíriť v roku 2015 na sieti Reddit a naznačuje to, že Fínsko je len štát, ktorý bol doslova „vyrobený“ Japonskom a Sovietskym zväzom v čase Studenej vojny v snahe zabezpečiť si práva na rybolov v Baltskom mori. Teória taktiež pojednáva o tom, že obyvatelia Fínska teda v skutočnosti patria národom Švédska, Estónska a Ruska.

pixabay.com

#4 Útok z 11.septembra bol vnútornou záležitosťou

Ďalšia z veľmi populárnych konšpiračných teórii hovorí o tom, že útok, ktorý sa stal 11.septembra 2001 v Spojených štátoch amerických, a pri ktorých zomrelo takmer 3000 ľudí, nebol koordinovaný Islamskou teroristickou skupinou, ako sa všade uvádza, ale že zaň môže priamo americká vláda.

#5 Svet ovládajú jašteričí ľudia známi aj ako „reptiliáni“

Táto teória znie ako z klasického hollywoodskeho sci-fi filmu, no jej vyznávači veria, že náš svet je ovládaný ľuďmi, ktorí sa môžu premiestňovať a pripomínajú jašterice, ktoré majú nad ľuďmi obrovskú moc a robia z nich bezmocných otrokov pre svoje vlastné účely. A tiež, že Justin Bieber je jedným z nich.

#6 Pristátie na mesiaci sa v skutočnosti nestalo

Ďalšia z veľmi slávnych konšpiračných teórii, ktorá sa vám už určite dostala do uší hovorí o tom, že slávne pristátie na mesiaci sa v skutočnosti nestalo a celé to bolo sfalšované. Opierajú sa o detaily, ako napríklad o to, že na niektorých fotografiách to vyzerá, že vlajka veje vo vetre, čo by sa nemalo stať, pretože vo vesmíre nie je vietor a podobne.

#7 Hitler stále žije

Každý z dejepisu vie, že Hitler si vzal svoj život sám na konci druhej svetovej vojny. Táto šialená konšpiračná teória však hovorí o tom, že nakoľko sa nikdy nenašlo jeho telo, niekto mu pomohol utiecť a Hitler si tak mohol v pokoji dožiť svoj život niekde veľmi ďaleko. Niektorí dokonca tvrdia, že napokon zomrel ako deväťdesiatštyri ročný v Brazílii, iní zasa, že v Argentíne, keď mal sedemdesiattri.

#8 Mesiac neexistuje

Mesiac podľa niektorých ľudí neexistuje a je len obyčajným hologramom, ktorý dávajú na oblohu neznámi ľudia. Čo dodať k tejto teórii? Asi len toľko, že potom to už naozaj dáva zmysel, že celé pristátie na mesiaci, o ktorom sa hovorilo vyššie, bolo sfalšované. Ako predsa mohli pristáť na niečom, čo neexistuje?

pixabay.com

#9 Jeden deň v skutočnosti trvá štyri dni

Známa konšpiračná teória prezývaná aj ako „Time Cube“ hovorí o tom, že jeden deň netrvá 24 hodín, ale rovno 96. Teda každý deň na našej planéte, kedy sa Zem otočí okolo Slnka, sa v skutočnosti rovná štyrom dňom.

#10 Zem je plochá

A nakoniec jedna z asi najznámejších súčasných konšpiračných teórii, ktorá tvrdí to, že Zem vôbec nie je taká, akú ju poznáme zo všetkých fotografií, ale že Zem je v skutočnosti plochá. Nuž, či už tomu budete veriť alebo nie, to je len na vás.

Pozri aj: UFO, strašenie, zmiznutia či vraždy. Toto je 10 najbizarnejších záhad, ktoré neboli nikdy vyriešené

thoughtcatalogshortlist
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov